Казахстанската страна е готова да прехвърли повече от 20 летища

...
Казахстанската страна е готова да прехвърли повече от 20 летища
Коментари Харесай

Бивша съветска република с готовност да предостави управлението на всичките си летища на инвеститори от ЕС

Казахстанската страна е подготвена да трансферира повече от 20 летища в страната под ръководството на европейски вложители.Това съобщи министърът на превоза на републиката Марат Карабаев по време на Форума за транспортни вложения ЕС-Централна Азия, който се организира в Брюксел.

Министърът отбелязва в същото време, че най-големите летища на страната - Астана и Алма-Ата - към този момент са под ръководство на задгранични холдинги.

" Готови сме да прехвърлим останалите 22 летища в Казахстан на частния бранш под ръководството на европейски вложители. Има огромен капацитет да станем директен транспортен център сред Азия и Европа ", споделя министърът, представен от ТАСС.
 ArcelorMittal продава бизнеса си в Казахстан - за 10% от първичната цена
Световният водач в металургията продава бизнеса си в Казахстан - за 10% от първичната цена

Оценката на активите, направена от продавача и купувача фрапантно се размина, само че договорката въпреки всичко е реалност

Карабаев също по този начин акцентира, че управляващите на Казахстан са подготвени да трансферират пристанищата Актау и Курик на брега на Каспийско море под ръководство на европейски компании, с опция за последващата им приватизация.

" Предлагаме да подпишем съглашение сред участниците в Средния кулоар (Транскаспийски интернационален транспортен маршрут) и Европейския съюз за развиването на посочения маршрут ", добавя транспортният министър.

Освен това, по време на сегашния конгрес той е предложил през септември в Астана да се провежда огромен капиталов конгрес сред Европейския съюз и Казахстан, отдаден на партньорството в транспортния бранш.
 Казахстан ще строи 1000 км жп линии за 3 години
Третата по повърхност азиатска страна ще строи 1000 км жп линии за 3 години

Модернизират се и главните железопътни мрежи с обща дължина към 5000 км
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР