Казахстан спечели домакинството си на Словакия с 2:1 в мач

...
Казахстан спечели домакинството си на Словакия с 2:1 в мач
Коментари Харесай

Летежът на Казахстан продължава, Словакия пак преклони глава

Казахстан завоюва семейството си на Словакия с 2:1 в мач от Група 3 от Лига “C” на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Двете попадения за домакините бяха дело на Ян Вороговски (18’) и Елихан Астанов (39’), а за гостите Матуш Беро бе прецизен в (51’).

Тимът на Казахстан откри резултата още преди да са минали и 18-минути, когато Вороговски съумя да се измъкне добре в наказателното поле и с удар в центъра на вратата откри резултата за 1:0.

Футболистите на Магомед Адиев не стопираха да бъдат по-активния отбор и пропиляха още няколко положения, с цел да се стигне до обстановката пет минути преди края на първата част, когато центриране отдясно доближи до точката за дузпа, а там Астанов изпревари бранителите на Словакия и прати топката в мрежата за повторно.

Словакия съумя да понижи още в самото начало на втората част посредством Матуш Беро, който получи отличен пас от Алберт Руснак и не се поколеба с прецизен изстрел отвън наказателното поле да понижи за 2:1. В минутите след попадението футболистите на Щефан Таркович подвигнаха доста оборотите, само че за тяхно страдание пропуснаха няколко отлични положения за равнене на резултата.

В последните минути на дуела се стигна до грозни подиуми и физически конфликти сред двата отбора, точно в тях един от най-активните бе Ондрей Дуда, който в последна сметка бе изпъден с червен картон.

С тази победа Казахстан към този момент има 10 точки и е лидер в своята Група 3 на Лига “C”, с което домакините потвърдиха сериозните си упоритости за нанагорнище в горната дивизия. Словакия за момента е на второто място с шест точки, а последните два дуела в групата ще се изиграят през септември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР