Казахстан намали цената на втечнения газ до 50 тенге (0,11

...
Казахстан намали цената на втечнения газ до 50 тенге (0,11
Коментари Харесай

Масовите протести в Казахстан свалиха цената на газа

Казахстан понижи цената на втечнения газ до 50 тенге (0,11 долара) за литър, колкото желаеха протестиращите в Мангистауската област, излезли на всеобщи демонстрации последните дни след предварителните известия за фрапантното нарастване на цената до 120 тенге (0,27 долара), съобщи БГНЕС.

Новината за понижената цена бе оповестената от държавна комисия, която дойде на място и преговаряше с инициативна група от протестиращи. Новата цена бе оповестена на площада в град Актау, където държавната комисия излезе пред локални поданици, с цел да разгласи решението си. Нейни представители упрекнаха локалното сдружение „ Азмунайгаз ”, че носи обществена отговорност за вълненията.

По време на срещата бяха дадени гаранции, че лицата, които са взели участие в протестните акции, няма да носят отговорност.

Вълненията пламнаха на 2 януари в градовете Жанаозен и Актау в Мангистауската област. Президентът на страната Касим-Жомарт Токаев инструктира държавното управление незабавно да прегледа обстановката в района, като вземе поради икономическата и правната страна на казуса.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР