Казахстан към Олаф Шолц: Русия е непобедимаНай-големият риск бил Путин

...
Казахстан към Олаф Шолц: Русия е непобедимаНай-големият риск бил Путин
Коментари Харесай

Всеки сам решава за войната, казва НАТО

Казахстан към Олаф Шолц: Русия е непобедима
Най-големият риск бил Путин да победи в Украйна

Генерал Залужни бил срещу Курската операция 

Каквито и да било съответни решения за потреблението от страна на Украйна на ракети с огромен обхват на територията на Русия би трябвало да бъдат взети от обособените съдружници - това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от организация “Ройтерс ”.

“Конкретните решения за това по какъв начин да бъдат употребявани техните оръжия би трябвало да бъдат взети от обособените съдружници, а те имат разнообразни политики по този въпрос ”, показва Столтенберг.

Миналата седмица Владимир Путин предизвести, че в случай че Западът разреши на Украйна да нанася удари на съветска територия с далекобойни ракети, то това ще значи война с Русия.

Запитан по отношение на съветските ответни ограничения, Столтенберг сподели, че във войната нямало варианти, които да не крият риск. По думите му обаче най-големият риск за НАТО е Путин да завоюва.

Междувременно взаимната конференция сред президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев и немския канцлер Олаф Шолц, който е на публично посещаване в Астана, беше анулирана по самодейност на казахстанската страна, оповестява ДПА.

Казахстанският президент обаче е споделил на персонална среща с Шолц, че Русия е непобедима във военно отношение и е призовал за мир в Украйна, заяви казахстанското президентство.

Владимир Путин разпореди в понеделник армията на Русия да се усили със 180 000 военнослужещи до общо 1,5 милиона души на дейна военна работа - стъпка, която ще я направи втората по бройка войска в света след тази на Китай.

“Това се постанова поради редица закани, които съществуват за нашата страна по периметъра на нейните граници ”, сподели на конференция представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Списание “Политико ” пък написа, че висши командири на украинската войска са се противопоставили на интервенцията в съветската Курска област. Отбелязва се, че Володимир Зеленски за първи път е повдигнал въпроса при започване на годината и упорствал за атака.

Сред тези, които са били срещу, изданието показва някогашния главнокомандващ - военачалник Валерий Залужни. Съобщава се, че възражението му против интервенцията в Курск е неналичието на “втора стъпка ” след пробива на съветската граница. Според един от източниците Залужни не е получил явен отговор от Зеленски по този въпрос и е споделил, че счита интервенцията за рискова.

Освен Залужни против Курската интервенция се оповестил и командирът на 80-а десантно-щурмова бригада Емил Ишкулов, който беше уволнен през юли, написа изданието. Посочва се, че терзанието на Залужни остава основно, защото “и западните, и украинските скептици се притесняват, че силите на Киев могат да пострадат от деморализиращо оттегляне ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР