Казахстан изпрати 100 хил. тона петрол в Германия през януари,

...
Казахстан изпрати 100 хил. тона петрол в Германия през януари,
Коментари Харесай

Казахстан обяви колко петрол ще достави на Германия през 2024 година

Казахстан изпрати 100 хиляди тона нефт в Германия през януари, оповестиха от компанията " КазТрансОйл ". Този размер подхожда на авансово декларираните проекти. " КазТрансОйл " е казахстански оператор на магистрални нефтопроводи, влизащ в състава на " КазМунайГаз ".

" Обемът на превозения казахстански нефт по магистралния нефтопровод на " Транснефт " към граничния пункт за по-нататъшна доставка в Германия възлиза на 100 хиляди тона през януари 2024 година ", се споделя в изказването на казахстанската компания.

Като цяло, през 2024 година " КазТрансОйл " възнамерява да достави по системата от магистрални нефтопроводи на " Транснефт " към пункта за доставка на нефт за Германия общо до 1,2 млн. тона казахстански нефт, т.е. приблизително на месец по към 100 хиляди тона нефт.
 Колко ще коства първата АЕЦ в Казахстан
Колко ще коства първата АЕЦ в Казахстан

Кои са евентуалните снабдители на нуклеарни технологии за плана

За цялата 2023 година по нефтопровода " Дружба " към Германия за изпратени общо 993 хиляди тона казахстански нефт. Същият контракт сред двете страни е продължен с шест месеца (януари-юни 2024 г.), с размер на превозване приблизително 100 хиляди тона нефт на месец.

Казахстан стартира да доставя нефт на Германия през петролопровода " Дружба ", за диверсификация на своите направления за експорт на нефт.

В края на октомври 2023 година министърът на енергетиката на Казахстан Алмасадам Саткалиев заяви, че Казахстан може да усили износа на нефт за Германия по петролопровода " Дружба " от 1,2 милиона тона на 2 милиона тона годишно, т.е. с 66%, като окончателният размер ще бъде избран след договаряния сред страните.
 Казахстан с подготвеност да даде ръководството на (почти) всичките си летища на вложители от Европейски Съюз
Бивша руска република с подготвеност да даде ръководството на (почти) всичките си летища на вложители от Европейски Съюз

Двете най-големи летища в страната към този момент се ръководят от задгранични холдинги
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР