Казахстан е готов да установи конструктивни бизнес контакти с новите

...
Казахстан е готов да установи конструктивни бизнес контакти с новите
Коментари Харесай

Казахстан е готов за делови отношения с Афганистан

Казахстан е подготвен да откри градивни бизнес контакти с новите управляващи на, най-вече за решение на остри филантропични проблеми. Това декларирал президентът на страната Касим-Джомарт Токаев в тирада на гала по връчване на акредитивните си писма, съобщи ТАСС.

" има вяра, че Афганистан би трябвало да се трансформира в постоянна, суверенна и обединена страна, живееща в мир със себе си и със съседите си. Готови сме да установим градивни бизнес контакти с новите управляващи, на първо място за разрешаване на острите филантропични проблеми, пред които е изправена тази страдаща отдавна страна. Международната общественост не би трябвало да оставя Афганистан самичък в този преломен миг с актуалните компликации ", съобщи думите на президента неговият представител Берик Уали на страницата си във Facebook.
 Талибаните пускат 200 американци и жители на трети страни да заминат Талибаните пускат 200 американци и жители на трети страни да заминат
Талибаните се съгласиха да разрешат на 200 американци и жители на трети страни, останали в Афганистан след приключването на военната...

Токаев изразил и вярата, че представители талибаните ще потвърдят, че те фактически се придържат към по -умерени позиции и са отворени за договаряния, сформирайки в действителност единно, приобщаващо и представително национално държавно управление.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР