Кайро, Египет – Spiro Spathis, най-старата компания за газирани напитки

...
Кайро, Египет – Spiro Spathis, най-старата компания за газирани напитки
Коментари Харесай

„Бойкотирайте Израел“ вдъхва нов живот на 100-годишна египетска марка газирани напитки

Кайро, Египет – Spiro Spathis, най-старата компания за газирани питиета в Египет, има сензационно завръщане.

Основана през 1920 година от гръцки пчелар от Кефалония, чието име носи, „ Spathis “ е част от живота на генерации египтяни.

Продължете да четете

лист с 4 елементаКогато става въпрос за водената от Израел „ война против тероризма “, следвайте парите „ Ужасяващо “: Съобщава се за десетки убити при израелски офанзиви против лагери, учебни заведения „ Отказването не е алтернатива “: Лекари доброволци в болница Al-Aqsa Martyrs 31 недоносени бебета са евакуирани от al-Shifa: Министерството на здравеопазването на Газа завършек на списъка

Сега, с помощта на национална акция за протест на западните производители, подкрепящи Израел, вековната марка провокира възторг като пример на египетската взаимност с палестинците.

Спиро Спатис, който постоянно се е гордял с ролята си на първата марка безалкохолни питиета в Египет, пуска лозунги като „ 100% Произведено в Египет “ и „ Египетската истинска газуза “, употребявайки египетски термин, за който се счита, че произлиза от френския „ gazeuse “ (газирано) и необятно употребявано за означаване на газирани питиета.

Скок в търсенето на Spathis

„ Продавам техните питиета от четири години. Винаги е имало няколко консуматори, които са предпочитали Спиро пред други питиета, само че не доста, ” сподели Мохамед, който е притежател на магазин за хранителни артикули в провинция Шаркия.

„ Но в този момент бутилките им свършват съвсем мигновено. Преди протеста продавах четири, може би пет кутии Spathis на седмица, в този момент мога да продам до 50 кутии дневно, в случай че имам толкоз на склад “, продължи той, добавяйки, че скокът в търсенето е „ солидно “.

„ Търсенето се е утроило през последния месец “, сподели Моркус Талаат, началник на маркетинга на компанията и един от тримата братя и сестри, които имат компанията, пред Al Jazeera.

Талаат приказва с Ал Джазира сред поредните срещи в непретенциозния апартамент с две спални на приземния етаж в първокласен квартал на Кайро, където е централата на Sprio Spathis. „ Получихме стотици позвънявания от нови клиенти… оферти от заведения за хранене. “

Spiro Spathis стартира акция за набиране на личен състав и получи повече от 15 000 претенденти за работни места, които разгласи, с цел да се опита да отговори на търсенето.

В квартал Наср Сити в Кайро притежател на павилион споделя, че не е съумял да откри задоволително Spathis, с цел да отговори на търсенето. „ Имах единствено четири доставки през последния месец и се разпродава в същия ден. Преди запасите на Spathis устояха по-дълго. “

Непрестанните бомбардировки и сухопътна инвазия на Израел в Газа, които започнаха на 7 октомври и до момента убиха повече от 11 500 палестинци, провокираха всеобщи митинги по света.

Това също накара мнозина да бойкотират интернационалните марки като McDonald’s и Starbucks.

В Индонезия потребителите започнаха да бойкотират McDonald’s и други компании в средата на октомври, откакто McDonald’s Israel разгласи в обществените медии, че е раздал хиляди безвъзмездни ястия на израелската войска по време на войната против Газа.

Съобщението накара няколко организации, в това число Движението за протест, продажба и наказания (BDS), Обединеният национален фронт (FUB) и Ислямският фронт на бранителите (FPI), да призоват за протест на McDonald's и други бизнеси, считани за произраелски, в това число Burger King.

Докато протестиращите наводняват улиците на огромните градове по света, от Вашингтон, окръг Колумбия, до Лондон и Кейптаун, клоновете на франчайз заведения за хранене, кафенета и магазини, които в миналото са били оживени в арабския свят, са значително празни.

„ Бойкотът е форма на известен инструмент за хората да бъдат чути и е най-мощното средство за напън върху западния колониализъм и подхранваните от капитализма страни “, сподели Джамал Захран, професор по политология в университета в Суец. „ Бойкотирането на тези артикули също основава благоприятни условия за локални артикули. “

„ Това муха ли е? “

От началото на войната египтяните употребяват обществените медии, с цел да обменят информация за това кои марки се считат за подкрепящи Израел и би трябвало да се заобикалят. Някои приложения също изброяват други възможности на западните марки, наблягайки локални производители със същото или сходно качество.

„ При нас ли е, или не? “ е въпрос, постоянно задаван в Мета изявления за разнообразни марки, до момента в който хората изследват от коя да се откажат.

Резултатът е преоткриването на локални заместители като Spiro Spathis, който в миналото е бил единственият производител на газирани питиета в най-населената страна в арабския свят.

Но защото други интернационалните марки навлязоха на пазара преди към 70 години, след което наводниха локалния пазар, той беше отхвърлен. Спиро Спатис даже затвори изцяло вратите си през 2014 година, сподели Талаат. „ Ние сме второто потомство египтяни, които имат компанията. Баща ни купи компанията през 1998 година и я управлява, до момента в който умря през 2009 година През 2014 година затворихме Spiro Spathis, преди да се върнем още веднъж през 2019 година, и от този момент присъстваме на пазара всеки ден “, добави той. < /p>

Въпреки че не е единствената локална компания за газирани питиета в Египет, Spathis е възхвалявана от доста онлайн консуматори в Египет като най-хубавата.

Тенденции в обществените медии, историята и логото на компанията привлякоха вниманието и разсъниха любознанието на по-младите генерации, които не са осведомени с марката.

„ Защо има муха в логото му? “ попитаха някои в обществените медии.

Според Талаат вековното лого в действителност е пчела, а не муха, маркираща първичната специалност на създателя като пчелар на гръцкия остров Кефалония.

Потребителите на обществените медии също се пошегуваха за компликацията да се откри сода Spathis заради увеличеното търсене и лимитираното предложение. „ Опитвам се да намеря себе си и Спиро Спатис “, иронизира един консуматор на Meta.

„ Ние работим непрекъснато, с цел да отговорим на възходящото търсене “, сподели Талаат. „ От 7 октомври изпълняваме едногодишните проекти за разширение, напредък и дистрибуция за интервал от един месец, с цел да отговорим на потребностите на пазара. “

Освен географското разширение, увеличението на производството на своите осем усета и наемането на екипи, които да отговорят на отзивите на потребителите и да ръководят поръчките на дистрибуторите, Талаат също сподели, че компанията възнамерява да добави нов усет на кола, който клиентите желаеха, с цел да размени бойкотираните коли в Египет.

„ Това не е краткотрайно “

След войната египетските консуматори на обществени медии видяха предложения и отстъпки за западни артикули, на които са обърнали тил.

Мнозина вземат участие и в онлайн диспути по отношение на ефикасността на сходни протести, които съгласно някои вредят на поминъка на египетските служащи, наети от франчайзи.

Сахар Азази, на 31 години, който живее в Кайро, сподели, че бойкотирането на марките е най-очевидното деяние, което би трябвало да се предприеме.

„ Това е най-малкото, което можем да създадем, с цел да подкрепим атакуваните палестинци и това не е краткотрайно деяние от моя страна. Няма да хапвам или пия нещо, което е направило допустимо убийството на почтен палестинец “, сподели тя, добавяйки, че Спиро Спатис като локален артикул е също толкоз добър, колкото и напитките, от които се е отказала.

„ Те обаче не са толкоз налични, откогато стартира протестът “, означи тя.

За Талаат Спиро Спатис се завърна доста в бизнеса.

„ Планираме постоянно да бъдем до египетските консуматори, даже в случай че протестът не продължи. Тук сме, с цел да останем “, сподели той.

Тази история е оповестена в съдействие с Egab.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР