Кайрън Уилсън реализира цели шест сенчъри брейка и постигна впечатляваща

...
Кайрън Уилсън реализира цели шест сенчъри брейка и постигна впечатляваща
Коментари Харесай

Кайрън Уилсън наниза 6 сенчъри брейка и се класира на финала в Шампионата на тура

Кайрън Уилсън осъществя цели шест сенчъри брейка и реализира впечатляваща победа с 10:5 над Динг Дзюнхуей, с цел да се класира на финала в Шампионата на тура по снукър.

Воина остана единствено на една стотица от върха в това отношение за един-единствен мач, подложен в началото от Стивън Хендри през 1994-та в Шампионата на Обединеното кралство. Впоследствие Джъд Тръмп и самият Динг изравниха върховото достижение с по седем сенчърита в един мач в “Крусибъл ”.

Майсторът на щеката от Кетъринг чака Марк Селби или Шон Мърфи на финала в неделя, като Веселяка от Лестър и Магьосника ще изиграят своя двубой в събота от 13 и 21 часа. Топ премията в шампионата е 150 хиляди паунда.

За Уилсън това е 13-ти ранкинг край, като той ще се опита да завоюва шестата си купа и втора през сезона след тази от Европейския Мастърс предишния август.

Самият той призна, че е изиграл най-силният си мач от февруари 2016-а насам, когато дружно с Антъни Хамилтън направиха общо шест следващи сенчъри брейка и надлежно пък сложиха връх. Това се случи в квалификациите за Откритото състезание на Китай.

Динг на собствен ред направи един сенчъри брейк и още четири серии над 50, с цел да способства за първокласен конфликт, само че противникът му завоюва прекомерно доста фреймове на една щека.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР