Кайрън Уилсън осъществи обрат от 1:6 до 13:11 фрейма срещу

...
Кайрън Уилсън осъществи обрат от 1:6 до 13:11 фрейма срещу
Коментари Харесай

Кайрън Уилсън спря полета на Ястреба в “Крусибъл”

Кайрън Уилсън реализира поврат от 1:6 до 13:11 фрейма против Бари Хоукинс и се класира за четвъртфиналите на Световното състезание по снукър в спектакъл “Крусибъл”. Двубоят се организира при много висок стандарт и феновете останаха удовлетворени както от постоянния брейк-билдинг (общо 9 сенчърита), по този начин и от нестихващата конспирация до последната партия.

@KyrenWilson: "I had to draw on that experience "

Wilson is into his fourth Crucible quarter final. David Gilbert; his first.

Will experience be the difference? They've both had career-best seasons #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/hhdyZSCSyO
— World Snooker (@WorldSnooker) April 29, 2019
Воина направи 5 серии над 100 точки, а Ястреба - 4, като по този индикатор срещата изостава единствено от полуфинала през 2016 година сред Дин Дзюнхуей и Алън Макманъс, където почитателите видяха 10 стотачки и това е върхът в това отношение в “Крусибъл”.

Don't quit when you're down.#MondayMotivation #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/cqJtEjBFcF
— World Snooker (@WorldSnooker) April 29, 2019
27-годишният Уилсън за четвърти следващ път е на четвъртфинал на Световното състезание, като за задачата отстрани играча с най-вече победи - 19 - в “театъра на мечтите” през последните шест години. В този интервал Хоукинс четири пъти игра на полуфинал, един път на край и един път на полуфинал, само че в този момент си потегля още след втория си конфликт в Шефилд.

What a way to book your place in the quarter finals! #ilovesnooker @KyrenWilson @Betfred pic.twitter.com/yusivVFKIk
— World Snooker (@WorldSnooker) April 29, 2019
Уилсън се любува на един от най-хубавите си сезони в Световния тур, откакто за първи път завоюва две ранкинг трофеи - 4:2 над Питър Ебдън във финала на “Пол Хънтър Класик” и 9:7 над Дейвид Гилбърт в Германския Мастърс. Той предходната година за първи път игра полуфинал в “Крусибъл”, само че преклони глава с 13:17 пред Джон Хигинс.

Уилсън бе понижил изоставането си в резултата още във втората сесия на дуела до 7:9 и напълно завърза борбата в последния сегмент. Въпреки че Ястреба поведе с 11:10, Воина не му разреши да завоюва повече фреймове в срещата с невероятни поредици от 81, 125 и 132 за крайната победа.

Следващият конкурент на Уилсън ще бъде Дейвид Гилбърт, отстранил първенеца от предходната година Марк Уилямс с 13:9.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР