Кайл Уокър вярва, че Манчестър Сити може да извлече позитивите

...
Кайл Уокър вярва, че Манчестър Сити може да извлече позитивите
Коментари Харесай

Уокър: Държим съдбата на титлата в свои ръце

Кайл Уокър има вяра, че Манчестър Сити може да извлече позитивите от равенството си директния съперник за купата във Висшата лига Ливърпул. Неделното тъждество 2:2 на „ Етихад “ остави настоящия първенец Сити на една точка пред втория Ливърпул на върха в класирането при седем оставащи кръга до края на сезона.

„ Разбира се, че желаеме да печелим всеки мач, изключително когато идват на наш терен, само че е доста значимо да не губим дуела. Не можем да си позволим да отстъпим в сходна среща и да изоставаме от тях, тъй като положителните тимове не губят прекалено много точки. Взимаш точка, продължаваш напред и към момента би трябвало да ни гонят. Мисля, че това е стъпка в вярната посока. Държим ориста на купата в свои ръце, продължаваме да сме водачи във Висшата лига. Това е значимо обръщение, което би трябвало да отнесем в идващите няколко мача, които са от изключителна значимост “, сподели десният бек пред медиите.

Попадения на Кевин Де Бройне и Габриел Жезус и прецизен изстрел на Диого Жота сред тях дадоха преднина от 2:1 за първенците на почивката, само че Садио Мане изравни в самото начало на втората част, с цел да донесе точката на мърсисайдци. Следващият дуел на Сити за състезание е против Брайтън вкъщи на 20 април. Преди тази среща „ жителите “ пътуват до Испания за реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига с Атлетико Мадрид в сряда и още веднъж играят с Ливърпул, този път в полуфиналите на ФА Къп. „ Това са мачовете, в които искаш да играеш. Вълнуващо е “, добави Уокър.

Бранителят на Ливърпул Трент Александър-Арнолд одобри обстоятелството, че отборът му към този момент зависи от резултатите на Сити. „ Беше доста значимо за нас да не загубим мача, продължаваме да сме в добра позиция, само че те държат ориста си в свои ръце. Преди няколко години (б.ред – през 2018/19, когато „ алените “ бяха изпреварени за купата с една точка) се случи тъкмо това. Те (Сити) влязоха в доста мощна серия и нямахме опция да се възползваме от възможна тяхна неверна стъпка. Да се надяваме, че този път те ще сбъркат и ще изгубят точки. Остават още седем мача. Кой знае какво ще се случи, нека създадем нещата вълнуващи. Титлат може още веднъж да се реши в последния ден от сезона “, разяснява крайният бранител на мърсисайдци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР