Кайл Уокър ще отсъства за Англия в предстоящите европейски квалификации,

...
Кайл Уокър ще отсъства за Англия в предстоящите европейски квалификации,
Коментари Харесай

Гуардиола отсвири Ван Дайк: Най-добрият е Лапорт

Кайл Уокър ще отсъства за Англия в идните европейски квалификации, само че мениджърът Хосеп Гуардиола удостовери, че крайният защитник по всичко проличава ще стартира от първата минута при семейството на Манчестър Сити против Брайтън в събота.

Селекционерът на „ трите лъва” Гарет Саутгейт избра по-млади играчи за дуелите с България и Косово, избирайки Трент Александър-Арнолд и Аарън Уан-Бисака, само че Гуардиола няма терзания, че това решение ще повлияе на Уокър. Испанският управител призна, че е ненапълно сюрпризиран от това решение.

„ Не съм замесен в това решение, само че го почитам. Мисля, че Кайл ще тренира крепко и това е добре за нас. Подкрепям мнението на селекционера. Сигурен съм, че всички играчи желаят да играят за националните си тимове, само че този път това не се случи за Кайл”, разяснява Гуардиола.

Докато разочарованието трае върху бека на Сити, то бранителят Аймерик Лапорт дочака своята първа повиквателна за Франция, откакто ще играе за „ петлите” за пръв път от март 2017-а година. Испанецът призна, че точно Лапорт за него е най-хубавият бранител, въпреки през миналата седмица тази премия от УЕФА да отиде при бранитела на Ливърпул - Върджил ван Дайк. Холандският стожер на европейския футболен първенец също по този начин завоюва и премията за "Най-добър състезател - BEST " на церемонията по време на жребия за Шампионската лига. „ За мен той е най-хубавият централен бранител в света. Не можете да намерите различен подобен състезател, който е толкоз добър в отбрана и нахлуване. Поздравявам Дидие Дешан за избора му”, разяснява Пеп.

#UCLdraw pic.twitter.com/ni5cShRpgx
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) August 29, 2019
Наставникът разяснява и жребия на тима си в Шампионската лига, където Сити попадна в група С, а компания на британския отбор ще му вършат Шахтьор Донецк, Динамо Загреб и Аталанта. Гуардиола има два триумфа в кариерата си в шампионата – с Барселона, само че не съумя да завоюва купата с Байерн Мюнхен по време на тригодишния си престой. Този трофей пък е изчезналия подобен в кабинета с купите за Сити. „ Знам, че е значимо да се завоюва този шампионат и е значимо за клуба. Ако не стане, аз ще остана същият човек. Ще се събудя сутринта, ще работя доста, ще заспя, колкото се може по-рано. Ще се храня добре и ще обичам хората, както до момента. Правя най-хубавото и няма да трансформирам живота си”, разяснява забавно Гуардиола.

Габриел Жезус ще бъде навън за мача, както и Джон Стоунс, само че Гуардиола удостовери, че и двамата се възвръщат добре от своите травми. Те ще им попречат да вземат присъединяване в мачовете за националните си тимове след изиграването на този кръг.

 Габриел Жезус
източник: Gulliver/Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР