„Трябваше да си остана вкъщи тази нощ“: Кайл Ритънхаус казва, че е съден отново „за защита на живота ми.“ Той беше посрещнат с негативна реакция в социалните медии

...
Кайл Ритънхаус, човекът, който застреля трима души сред расистки разправии
Коментари Харесай

Кайл Ритънхаус, човекът, който застреля трима души сред расистки разправии от лятото на 2020 г., е съден от наследството на един от загиналите мъже.

„Отново ме съдят, че защитавам живота си“, публикува Rittenhouse на 25 август. Новината дойде на трета годишнина от инцидента, който се случи по време на гражданските вълнения след стрелбата по Джейкъб Блейк - чернокож мъж, който беше ударен няколко пъти в гърба от полицията в Кеноша, Уисконсин. Инцидентът остави Блейк парализиран.

Историята за действията на Ритънхаус го изстреля в основните медии и го затвърди като прославена фигура за десните експерти. Той също така получи подкрепата на бившия президент Доналд Тръмп.

Свързани: „Тези смъртни случаи са във вашите ръце!“: Губернаторът на Флорида ДеСантис се измъчваше на бдението за жертвите на Джаксънвил Долар Генерал Бял супрематичен стрелец< /strong>

Публикацията на Rittenhouse включва статия, в която се казва, че имуществото на Джоузеф Розенбаум не само преследва съдебни действия срещу него, но и град Кеноша, както и други образувания, за неговата „неправомерна смърт“, според доклада. Делото, заведено на 25 август, когато се навършват три години от убийството, търси „компенсаторни и наказателни щети“ по този случай.

Ритънхаус, тогава 17-годишен, застреля и уби Розенбаум, както и 26 -годишният Антъни Хубер с щурмова пушка. Трети мъж, 27-годишният Гайге Гроскройц, беше ранен по време на инцидента. По време на процеса през 2021 г. Ритенхаус беше оправдан по всички обвинения, след като твърдеше, че е действал при самоотбрана.

По-рано тази година бащата на Хубер спечели съдебно решение, позволяващо му да продължи делото си срещу Ритенхаус, което го накара да започна да набирам пари в социалните медии.

„Тези съдебни дела ми правят все по-трудно да продължа живота си“, каза Ритънхаус в скорошно интервю за Texas Scorecard. „Изключително трудно е да излезеш навън, без да се страхуваш от тормоз или нападение, поради лъжите, разпространявани в тези съдебни дела. Никой не трябва да продължава да защитава факта, че е действал при самозащита.“

Имаше смесени реакции на публикацията на Rittenhouse, като някои от поддръжниците му заявиха, че го подкрепят. Други го притискаха, казвайки, че това са последствията от действията му.

„Стоя с моя приятел @ThisIsKyleR и *всеки* консерватор, който всички идват след тях, опитвайки се да унищожат нашите права, репутация и животи,“ един човек каза.

Друг публикува: „Съжалявам, НЕ съжалявам. Трябваше да си гледаш работата.“

Миналата седмица семейството на Блейк също заведе федерално дело срещу Kenosha и неговите служители, включително служителите, които са участвали в стрелбата му, съобщи WISN.

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР