Канепи изхвърли втората в света и ще играе с Швьонтек на 1/4-финалите

...
Кая Канепи се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, след
Коментари Харесай

Кая Канепи се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, след като надигра Арина Сабаленка в трисетова битка – 5-7, 6-2, 7-6 (10-7), за около два часа и 20 минути игра.

И четвъртият осминафинал от днешната програма при дамите не разочарова и приключи в три сета. Втората ракета в света от Беларус поведе срещу естонката, след като изчака търпеливо своя момент и проби в 12-ия гейм. Във втората част обаче Канепи започна вихрено и след два брейка дръпна на бърза ръка с 4-0. Третият сет бе безкрайно драматичен, като започна с ранен пробив за Канепи. Сабаленка го върна в осмия гейм, но бързо се пропука и естонката получи шанса да сервира за победата. Беларускинята демонстрира характер и спаси четири мачбола, три от които поредни, за да продължи борбата в сета.
Кая Канепи.
В крайна сметка се стигна до тайбрек, който според правилника на турнира е до десет спечелени точки. Канепи показа по-солидна игра и се поздрави с успеха. 36-годишната ветеранка се класира на седмия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем в кариерата и дебютен в Австралия – за първи път тя стигна до последните осем в надпревара от Шлема от 2017-а насам, когато го стори на Ю Ес Оупън. Естонката завърши с 30 уинъра и 30 непредизвикани грешки, докато Сабаленка отново се провали на голямата сцена.

В спор за място на първи полуфинал от Големия шлем в кариерата си, Канепи ще се изправи срещу шампионката на Ролан Гарос 2020 Ига Швьонтек, която по-рано елиминира Сорана Кърстя в три сета след обрат с 5-7, 6-3, 6-3 за два часа и половина игра.
Ига Швьонтек.
Полякинята, шампионка от Ролан Гарос 2020, загуби откриващия си сервис гейм, но върна брейка с пробив в осмия. Седмата в схемата имаше сетбол в десетия гейм, но не го оползотвори и бе пробита от румънката в 11-ия гейм. След това Кърстя сервира успешно и поведе в резултата. Втората част започна с ранен пробив за Швьонтек, който обаче бе върнат моментално от опонентката й.

Все пак, полякинята взе четири от следващите пет гейма и вкара мача в решителен трети сет. Шьонтек първа стигна до пробив в третия сет, но Кърстя го върна. В крайна сметка, полската тенисистка отново влезе в добра поредица и след три поредни гейма намери място в четвъртфиналите в Мелбърн за първи път и за общо трети в турнирите от Големия шлем след двата поредни на Ролан Гарос през 2020 и 2021. Тя спечели 75% от точките на първи сервис и осем от девет на мрежата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР