Каварна. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземе участие в 15-ия Общобългарски

...
Каварна. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземе участие в 15-ия Общобългарски
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземе участие в 15-ия Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето” в Каварна

Каварна. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземе присъединяване в 15-ия Общобългарски юношески фолклорен събор „ С България в сърцето ” в Каварна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . „ Събитието, което организирате в миг, когато страната ни ръководи Съвета на Европейския съюз, дава опция за изява на най-хубавите достижения на младежите в региона на българския фолклор. Убедена съм, че съборът ще способства за опазване на българщината и предаване към поколенията на националните обичаи ”, написа в писмото, изпратено от кабинета на Вицепрезидента до кмета на Общината Нина Ставрева.
Съборът се провежда от Община Каварна и продуцентска къща „ Пирина “. Събитието дава опция за изява на най-хубавите достижения на младежите в региона на българския фолклор – песни, танци, инструментални осъществявания, занаяти и други В него вземат участие както български детски и юношески групи и самостоятелни реализатори на възраст до 25 години, по този начин и участници от целия свят, занимаващи се с български фолклор.
Съборът ще се организира на 11, 12 и 13 май 2018 година в град Каварна. Мотото му е „ Фолклорът – най-атрактивната картичка на България “. Участието си са декларирали детски и юношески фолклорни ансамбли, групи и хорове за национални песни, групи за национална музика, за достоверен фолклор, самостоятелни реализатори – артисти и инструменталисти, младежи, занимаващи се с национални занаяти, национален спектакъл за деца и младежи. Заедно с концертните прояви, ще се проведат и: фолклорно надиграване „ Кръшна ръченица “, ревю на национални носии, изложения, състезания за стихотворение и есе.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР