Каварна. Във връзка с разработването на Областен план за развитието

...
Каварна. Във връзка с разработването на Областен план за развитието
Коментари Харесай

Добрич: В Каварна е проведено обществено обсъждане на проекта за Областен план за развитие на горските територии

Каварна. Във връзка с създаването на Областен проект за развиването на горските територии (ОПРГТ) за област Добрич в Община Каварна се организира публично разискване на плана. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна .
Областният проект за развиване на горските територии в обсега на област Добрич е дълготраен документ за стратегическо обмисляне на горското и ловно стопанство и за задачите на устойчивото районно развиване. Обект на регионалния проект са всички категории горски територии в региона без значение от тяхната благосъстоятелност. Разработен е въз основа на обновени данни от инвентаризациите и горскостопанските проекти за съответните териториални поделения на държавните предприятия. С регионалния проект за развиване на горските територии се дефинират задачите на ръководство на горското и ловно стопанство, на общинско и регионално равнище, главните задания и цели за стабилно интегрирано развиване при отчитане на характерните характерности и капацитета на региона.
Общественото разискване се провежда от Регионална дирекция по горите - Варна, със съдействието на Община Каварна и в осъществяване на проекта „ Географика “ ООД. В презентацията присъединяване взеха проф. М. Гроздева, доцент Б. Борисова и Ана Димитрова от „ Географика “ ООД, инж. С. Саров от Североизточно държавно предприятие-Шумен, инж. З. Дейкова от Регионална дирекция по горите и инж. Веселин Иванов- Ловно стопанство Балчик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР