Каварна. В Каварна ще бъде представен календарът на Общината за

...
Каварна. В Каварна ще бъде представен календарът на Общината за
Коментари Харесай

Добрич: В Каварна ще бъде представен календарът на Общината за 2019 г.

Каварна. В Каварна ще бъде показан календарът на Общината за 2019 година Официалното показване ще бъде на 20 декември от 14.00 часа. Във фокуса му тази година са хората, животът и събитията в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . Неофициалната премиера на скъпия подарък беше по време на церемонията по награждаването на най-хубавите спортисти, треньори и тимове на града. Водещ на тържеството беше Крум Савов, а отличените бяха наградени и с красивите календари.
Календарът е пъстър, с размери 50 x 70 см. Той е 13-листов, като началната му страница и всеки един от 12-те месеца са издържани за времето си със завладяващи фотоси, а хаштаговете, които са съвременни в цифровия свят на обществените мрежи, подчертават на думата за месеца.
С календара Каварна Общината популяризира своите туристически забележителности, персони, с които българите се гордеят, както и събития, които се организират на територията на Черноморската община.
Заглавната страница е с фотос от едно от най-интересните събития в България – Огнената фиеста, която към този момент се утвърди като фестивал в събитийния живот на туристите и през август притегля хиляди към Нос Чиракман, с цел да се радват на хубостта на фойерверките в небето.
На първа страница са персони като Ники Урумов, Керанка Далакманска, Васил Куртев, Стефан Трифонов, дете с каварненска носия, лазарче и юноша от известния танцов състав Бизоне.
Месец януари е показан с Бабинден, Йордановден и други Февруари е показан с обичаи, които Каварна утвърждава и отбелязва. Месецът на националния ни празник и пролетта е с събуждане, а април, в който тази година бе сложено началото на акцията " ДаСпортувашЕмодерно " включва фотоси от спортни прояви, Лазаровден, Великден, Международен ден на ромите. Каварна е през май, когато градът отбелязва своя празник. Месецът показва Васил Куртев, фестивалът „ България в сърцето “ и кадър от 24 май. Лято е през юни, когато е първият летен ден и желана дестинация като Каварна интензивно стартира да посрещат посетители от всички краища на света за летен отдих. Домакините показват един от красивите плажове – този на Бендида в голф комплекса „ Тракийски скали “, кадър от държавния шампионат по плажен хандбал, както и паметен миг с националния си първенец по тенис Стефан Трифонов, който бе първият Спортист №1 на Каварна през 2004 година. През юли е Джулай и фотография от Камен бряг – най-магнетичното място, където обичайно последователите на рока годишно посрещат първоюлското слънце. Каварна с горделивост показва рок групата Джеръми?, неповторимият фестивал Джаз на село, откриването на жътвата в района и красивите си плажове. Август е показан с Огнената фиеста, Аквапаркът в Топола скай, Михаела Филева на българската поп сцена в Каварна, Петя Плугчиева, Страваганца и забавен кадър от водните спортове в района. Септември е непокътнат за ентусиазъм по случай първия образователен ден, както и деянията, които се осъществят през този месец - ретро рали, конен спорт в село Селце, Миден и рибен фест, фолклорен събор в Българево. Представена е и една от личностите Керанка Далакманска, която с труда си е работила за популяризирането на града и с текстовете си е въодушевила голям брой наши сънародници. През октомври още е време за голф на игрището от най-високо международно равнище – Тракийски скали и последните слънчеви лъчи за море.
Гордост за каварненци са будителите, които са обединени с персони като Ники Урумов, Тодор Червенков, музея, както и находката на златното богатство край Калиакра в предпоследния месец от годината. На финала е вярата, че в края на всяка една година всички са здрави и са осъществили своите очаквания и положителни каузи. Надежда за още по-успешна година, в която ще продължи просперитета на Каварна и личностите, които са израснали тук.
В истинския си календар #Каварна Общината отделя особено внимание на част от огромните персони на дребния град и на красивите места от огромни свят, като задачата е всички да бъдат насърчавани и техните положителни каузи да бъдат показвани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР