Каузата ни е една, няма значение кой заема някакъв пост.

...
Каузата ни е една, няма значение кой заема някакъв пост.
Коментари Харесай

Мария Габриел на срещата с ПП-ДБ: Каузата ни е една, няма значение кой заема някакъв пост

Каузата ни е една, няма значение кой заема някакъв пост. Диалогът е, с цел да намерим сили, с цел да преодолеем разликите и да изведем напред сплотяващото, тъй като идеята е една. Това разяснява пред ПП-ДБ номинираната за министър председател от ГЕРБ Мария Габриел.
 
Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков уточни, че двете парламентарни групи имат единодушие по целите, само че задачата е да влезат в по-голяма конкретика.

„ Заставаме тук с ясното схващане пред отговорността, която носим през днешния ден. Само с разговор може да се гради доверие и с цел да се случи каквото и да е било има потребност от работещо държавно управление, а предизвикателство в този момент е да водим подобен разговор. Амбицията е да покажем, че сме способни да поведем екип, в който решения се взимат и извършват взаимно “, уточни тя.

„ Имаме към този момент систематизирана таблица от срещите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и от тях се виждат многочислените допирни точки – Шенген, Еврозоната, антикорупция, външна политика, защита, доста малко са тематиките, по които е нужна още една полемика, за  да се контури по-прецизно нещата “, уточни тя.

Пред ПП-ДБ Габриел също изброи целите от програмата си. Като първи приоритет тя очерта съставянето на работещо държавно управление. На второ място е стабилизирането на финансистите и одобряваме на бюджета.
Третият приоритет е промяната в правосъдната система. Четвъртият е оправянето с инфлацията и растежа на цените, както и гарантиране на енергийната сигурност, съобщи през днешния ден.бг.

" Пета значима цел е приемането на България в еврозоната и датата ще зависи от приемането на бюджета и параметрите на недостига. Шести значим приоритет са европрограмите и Плана за възобновяване и резистентност. Седма значима тематика е сигурността на българските жители, рационализация на армията ", уточни Габриел. Като осми приоритет тя очерта науката, нововъведенията образованието, цифровизация на обществения бранш, ограничения за съвременно и новаторско обучение, поддръжка за културата. Регионите са деветия приоритет в нейната стратегия. Десетият приоритет са ефикасните здравни политики.

Атанас Атанасов от Демократична България сложи въпроса, че най-голямото предизвикателство в този момент е войната в Украйна и солидарността на България като член на НАТО е значима. Той изиска да разбере каква ще е позицията на ръководено от Габриел държавно управление.

Тя изясни, че позицията и на Европейски Съюз е в отбрана на Украйна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР