Каузата е част от дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за

...
Каузата е част от дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за
Коментари Харесай

Рилският манастир набира дарения за работилница за реставрация на старопечатни книги

Каузата е част от дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “

За да опази богатото си културно завещание, Рилският манастир възнамерява да обособи работилница за възобновяване на застрашена от изгубване книжнина и подготовка за дълготрайното ѝ предпазване. Проектът може да стане действителност с набрани средства от дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “, която се организира за 13-та поредна година. От 2009 година до момента банката, чиновниците и обществото са подкрепили общо 283 плана с над 3,5 млн. лева

Библиотеката на Рилския манастир пази при специфични условия над 200 ръкописа от края на X до XIX в., над 7000 старопечатни книги от началото на XV до началото на XX в. и над 60 000 тома книги и периодика. С набраната от акцията сума Рилският манастир ще закупи нужното особено съоръжение за реституция, осъществяване на книговезна активност и предпазване на това богато книжовно завещание за поколенията.

Подробности за идеята на манастира може да се открие, откъдето елементарно всеки може да се направи подаяние.

Другите институции и организации, които набират финансиране за плановете си в дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “, са Национален археологически музей, Български фонд за дамите, Военно-медицинска академия, Фондация „ Първите три минути “, Българската Коледа, многопрофилните лечебни заведения в Кърджали и Монтана, Каритас България, Конкордия България, Фондация „ Х.Степич “, SOS Детски селища, Фондация „ За нашите деца “, ЮЗДП и Природен парк „ Шуменско плато “.

Дарение за определения план може да се направи посредством модерната платформа и опцията „ Дари с банкова карта “ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки обособен план, включен в акцията. Другите варианти за поддръжка на идеите е през мобилното приложение RaiMobile, Райфайзен ОНЛАЙН или с банков превод непосредствено по сметката на съответната организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР