Kaufland, заедно с всички компании от групата Schwarz, се присъедини

...
Kaufland, заедно с всички компании от групата Schwarz, се присъедини
Коментари Харесай

Kaufland се присъедини към Глобалния договор на ООН

Kaufland, дружно с всички компании от групата Schwarz, се причисли към самодейността на Глобалния контракт на Организация на обединените нации (UNGC) за отговорно корпоративно ръководство. Търговската верига поема ангажимент да следва и ползва в своята активност десетте правилото на Организация на обединените нации, разграничени в четири съществени категории – права на индивида, обществени стандарти, околна среда и битка с корупцията.
“Приветстваме Kaufland в международното придвижване на виновния бизнес - Глобалния контракт на Организация на обединените нации. Убеден съм, че Kaufland България като огромна и публично виновна компания ще способства за одобряване на сплотяващите ни правила и полезности в българското общество, ще бъде образец и за други компании от бранша, ще откликва и подтиква потребителското търсене на артикули, създадени с грижа за природата и хората, ще поддържа благородни дела и начинания, ще потвърждава значителния принос на бизнеса като мощ за положително. ”, сподели ръководителят на Българската мрежа на Глобалния Договор на Организация на обединените нации Огнян Траянов във връзка присъединението на компанията към самодейността.
“За нас да бъдем част от Глобалния контракт на Организация на обединените нации е естествено продължение на дейностите, които подхващаме всеки ден като персони и като чиновници на Kaufland, както и израз на полезностите, на които нашата компания се основава “, разяснява от своя страна изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев.
Присъединявайки се към Глобалния контракт, Kaufland за следващ път утвърждава позицията си на обществено виновна компания, чийто политики и начинания неведнъж потвърждават устрема на веригата към стабилно развиване.
Като един от най-големите работодатели в страната с над 6000 чиновници Kaufland България поредно потвърждава своята ангажираност във връзка с обществените стандарти. Всеобхватни са дейностите на компанията, свързани с опазването на околната среда и естествените запаси. Част от тях включват екологично виновното създаване на хипермаркетите от веригата и поддържането на подбор с артикули, които покриват най-високите стандарти и документи за качество. През последните години Kaufland България е вложила над 16 млн. лева в политики, свързани с опазването на околната среда, като фокус са вложенията в енергийна успеваемост. Приоритет е и намаляването на пластмасата за еднократна приложимост. В България комерсиалната верига ползва и следва тактиката против замърсяването с пластмасата на групата Schwarz - RЕset Plastic, като в дълготраен проект задачата на компанията е да понижи използването на пластмаса с най-малко 20% до 2025 година и да има 100% рециклируеми опаковки на продуктите лична марка.
Глобалния контракт на Организация на обединените нации е най-голямата международна самодейност за устойчиви и обществено виновни политики в бизнеса. Приемайки да следва правилата на резистентност по смисъла на самодейността, Kaufland подсигурява използването на съответния модел за стабилно развиване в цялостната си активност. Всички страни, в които веригата участва, издават своите годишни отчети за стабилно развиване, като доказателството за спазването на поетите към Глобалния контракт задължения.
За Глобалния контракт на Организация на обединените нации
UN Global Compact е учреден през 2000 година. Той се смята за най-голямата и значима самодейност за резистентност в света. В нея за виновен и резистентен бизнес са ангажирани над 13 000 компании от над 160 страни. Повече информация може да намерите на Интернет страницата на организацията.
* Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната. Повече информация можете да откриете на
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР