Kaufland представя своя ангажимент за устойчиви цветя и растения в

...
Kaufland представя своя ангажимент за устойчиви цветя и растения в
Коментари Харесай

Kaufland представя в доклад ангажимента си за устойчиви цветя и растения

Kaufland показва своя ангажимент за устойчиви цветя и растения в. Документът осведоми за условията на компанията по цялата верига на доставки и за напъните й за понижаване и отбягване на пестицидите.

Докладът обобщава напъните на веригата, които са в четири съществени посоки и обгръщат стадиите доста преди поръчката и доставката на цветята и растенията до хипермаркетите.

Стандарти и документи

В допълнение към интернационално приети документи като Global G.A.P.* Fairtrade** Kaufland разчита на вътрешни стандарти, които постоянно надвишават законовите разпореждания. Те лимитират даже позволени препарати в развъждането на цветя и растения. Целта е да бъде поддържано допустимо най-ниско равнище на потребление на пестициди. През 2013 година дружно със своите снабдители компанията вкарва тези стандарти в

Ефективен надзор

За да се подсигуряват безвредни и висококачествени артикули, се правят постоянни одити по веригата за доставки от самостоятелни инспектори на място и при потребност се предизвикват подобаващи ограничения. На последващо място ръководството на пестицидите се подсигурява посредством регулярни проучвания от самостоятелни лаборатории.

Дългосрочни партньорски връзки с доставчиците

Устойчивото понижаване на пестицидите и опазването на обществените стандарти е допустимо единствено посредством дълготрайно партньорство със земеделските производители и снабдители. От 2011 година насам всички снабдители и подизпълнители подписват „ Кодекс на държание за бизнес сътрудници на Kaufland “, който изисква съблюдаване на обществените стандарти и справедливите условия на труд по цялата верига на доставки.

Изследвания и просветителни начинания

Kaufland поддържа проучвателен планове, предизвиква нововъведения, дава информация и влага в просветителни стратегии. В този подтекст във връзка Световния ден на Земята - 22 април, в хипермаркетите на веригата в цялата страна ще бъдат раздавани семена за медоносни растения.

Семената ще бъдат раздавани от 15:30 до 19:30 часа или до привършване на количествата. Те са подобаващи за пчелите и другите опрашващи инсекти, които имат основна роля за. Затова Kaufland целеустремено включва в своя подбор растения, удобни за пчелите, както и семена за тях. Като част от напъните в поддръжка на биоразнообразието през миналия уикенд чиновници на компанията засадиха в Пловдив медоносна горичка от 150 липи.

* От 2019 година Kaufland е член на интернационалната организация Global G.A.P. Нейната цел е безвредно и стабилно земеделско произвеждане по целия свят.

** Независима самодейност за поощряване на лоялната търговия

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в бранша на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен водач с годишен оборот от близо 1,6 милиарда лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 чиновници. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с подбор, надхвърлящ 20 000 продукта в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 година до през днешния ден компанията се трансформира в важен фактор за стимулирането на националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с вложения от над 1,4 милиарда лв.. Вижте повече на
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР