Kaufland България ще подкрепя развитието на програмата за младежки иновации

...
Kaufland България ще подкрепя развитието на програмата за младежки иновации
Коментари Харесай

Kaufland България стартира сътрудничество с Panda Labs – глобалната иновационна платформа на WWF

Kaufland България ще поддържа развиването на програмата за юношески нововъведения на WWF България Panda Labs, в ролята си на един от главните съидейници на самодейността у нас. Компанията припознава тематиките, които са обект на създаване по програмата Panda Labs , в унисон със своята идея за стабилно развиване под мотото " Действията носят смяната ". Корпоративната обществена отговорност на Kaufland в България се ползва в поредни дейности в разнообразни области, измежду които водещите са " Родина ", " Хранене " и " Природа " и точно с тях компанията обвързва тематичните планове в Panda Labs на WWF .

" В качеството си на водач в модерната търговия, със своята поддръжка в активността на WWF Kaufland България цели да подкрепи основаването на среда, в която да се построяват бъдещите бизнесмени и водачи у нас с хрумвания и визия за устойчиви и екологични други възможности в храненето, ръководството на отпадъците и подвижността. Това са едни от най-наболелите световни провокации и ние имаме вяра, че можем да сме потребни за решението с дейности към смяната. ", разяснява Гергана Димитрова, Мениджър " Корпоративни връзки " в Kaufland България.

Целта в цялостната стратегия за юношески нововъведения на WWF е основаване на общественост от млади откриватели, иноватори и бизнесмени с добре познати учени и бизнес водачи за интензивно да си оказват помощ и развиват хрумвания. В 3 семестъра на тематики " Бъдещето на отпадъците ", " Бъдещето на храната " и " Бъдещето на подвижността " 240 български младежи на възраст сред 15 и 25 години с интерес в региона на науката, технологиите, нововъведенията и предприемачеството ще имат опцията да работят с научни експерти, лектори от бизнес средите и доброволци-фасилитатори. Те взаимно ще търсят решения на международни екологични и обществени провокации по методологията " дизайн мислене ", насърчаваща генерирането на ексцентрични и различни решения.

Panda Labs открива своя втори учебен срок на тематика " Бъдещето на храната ", в който природозащитници, ментори и десетки младежи от цялата страна в отборна работа ще търсят разновидности за стабилно и екологично произвеждане и доставяне с храна. е отворена, като крайният период за регистрация е 28.03.2021 година

на тематика " Бъдещето на отпадъците " завърши преди броени дни. Двадесет тима, формирани от 88 амбициозни и изобретателни младежи, потърсиха решение на казуса с отпадъците. Те работиха в продължение на два дни и половина съвсем без отмора, с цел да завършат своите оферти. Огромната конкуренция затрудни експертното жури, което след съществени полемики открои истинската концепция за отопление посредством еко капсули от кафе, както и основаването на две мобилни приложения, стимулиращи преработването на боклуци. Основни критерии за установяване на спечелилите бяха екипната работа, оригиналността на концепцията и доколко тя може да се приложи в действителни условия.



Третият учебен срок на тематика " Бъдещето на подвижността " ще бъде разгласен в края на април. Най-добрите хрумвания от всички семестри ще получат в началото финансиране в размер на 10 000 лева за основаване на първообраз на продукта или услугата, дело на младежите, както и за учредяване на старт-ъп.

Фокусът на Kaufland България върху включените от WWF тематики в програмата Panda Labs не е от през днешния ден. В подтекста на направление " Родина " компанията развива партньорски връзки с български производители, работи интензивно с локалните общности в разнообразни дарителски начинания и посредством доброволчество на чиновниците си. В подтекста на направление " Хранене " компанията цели да насочи вниманието към дейния метод на живот и да подтиква привички за стабилно ползване измежду клиентите. А в направление " Природа " Kaufland работи със мощен фокус върху енергийната успеваемост на своята активност и ограничение на пластмасата за еднократна приложимост.

Повече информация за програмата Panda Labs можете да намерите .

* наличие на Кауфланд
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР