Kaufland България представя на пазара своята нова собствена марка прясно

...
Kaufland България представя на пазара своята нова собствена марка прясно
Коментари Харесай

Kaufland пуска собствена марка прясно месо от български производители

Kaufland България показва на пазара своята нова лична марка прясно качествено месо " Шеф месар ". Серията започва с 15 продукта пилешко и телешко месо от напълно български производители, както и прясно свинско месо от деликатно подбрани снабдители. За всички тях компанията си партнира с одобрени български производители и снабдители в бранша у нас.

За да стига оптимално свежо до потребителя, месото на Kaufland с марка " Шеф месар " се пакетира по модерни опаковъчни технологии от производителите на място, незабавно след разфасоване, когато е най-прясно. Опакова се в защитна атмосфера, съобразена с съответния артикул, с цел да могат свежестта, цветът и вкусовите му качества да се запазят оптимално дълго. Затова оказват помощ съставките на следената среда в опаковката - добре пречистените О2, въглероден диоксид и азот. Действието им върху продукта е друго - въглеродният диоксид да вземем за пример възпира развиването на микроорганизми в продукта, високото наличие на О2 пък резервира свежестта и естествения цвят на месото, а азотът поддържа размера и положителния тип на изделието.

Специалната опаковка се запечатва херметически, което не разрешава да бъде нарушена и защищава продукта както от срастване или изсъхване, по този начин и от външно замърсяване по пътя от производителя до клиента.

Стриктният първокласен надзор на " Шеф Месар " стартира още при производителите. Kaufland България работи единствено с снабдители на месо, които имат интернационално приети документи от групата GFSI за сигурност и качество на храните.*

Компанията постанова и строги вътрешни процедури по надзор на качеството, които изискват спомагателен одит от самостоятелна експертна организация по цялост от критерии за сигурност, качество и стандарт на работа на производителя, заложени от комерсиалната верига.

Преди продуктите да стигнат до витрините в хипермаркетите на веригата, Kaufland следи строго и за непрекъснатата хладилна верига на доставка, като преценява температурния режим на всяка стъпка от логистиката на продуктите.

В допълнение качеството на продуктите от серията ще се ревизира и от външната акредитирана българска лаборатория Глобалтест. На годишна база са планувани над 5000 лабораторни разбора, които ще изследват качеството и сигурността на продукта при неговото произвеждане, превоз, предпазване и предложение.

Продуктите от серията " Шеф Месар " включват прясно пилешко и телешко месо с български генезис - цяло пиле, телешко мляно месо, стек от бут, плешка, месо за готвене, наденица и бургери, както и многообразие от качествено свинско месо - гърди, врат без кост, нарязан шницел, каре, плешка без кост и мляно месо. За цялостна бистрота клиентите могат да проследят както произхода на всеки артикул от серията, по този начин и неговите съставки посредством информацията, включена на опаковката.

Пилешките и телешките артикули от личната серия " Шеф Месар " на компанията допълват портфолиото от общо 26 продукта на 6 лични хранителни марки, които Kaufland държи да бъдат създадени от български производители за локалния пазар.

Други ярки образци са прясното и кисело мляко с марката K-Classic, които компанията предлага на локалния пазар и са напълно родно произвеждане. Бройката се добавя и от артикули като айран, крема сирене, три типа трапезна вода и 8 типа безалкохолни питиета под марката San Terra, олио и други.

Kaufland България ще продължи да обогатява портфолиото си от лични марки артикули с достоверен български усет на локалния пазар. Съвсем скоро компанията следва да показа и първата си национална лична линия хранителни артикули единствено от български производители. Така родните производители, които работят по личните марки на веригата за българския пазар, са към този момент над 30.

Повече за новата лична марка прясно качествено месо " Шеф Месар " можете да намерите тук.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР