Kaufland България посреща 29 младежи в своята лятна практикантска програма,

...
Kaufland България посреща 29 младежи в своята лятна практикантска програма,
Коментари Харесай

Ученици от 11 и 12 клас се включват в поредното издание на практикантската лятна програма на Kaufland България

Kaufland България посреща 29 младежи в своята лятна практикантска стратегия, която започва при започване на месец юли, а подборът за нея е отворен от 11.06. По време на своята процедура младежите ще могат да се срещнат от близко с активността на всички браншове на работа в 12 хипермаркета на комерсиалната верига в 9 български града: София, Кюстендил, Пловдив, Казанлък, Хасково, Димитровград, Сливен, Ямбол, Добрич.

Участниците в стратегия са възпитаници в 11 и 12 клас, които са навършили 18 години. В рамките на лятната си процедура учениците получават персонални и професионални умения в действителна работна среда. Обучението им в хипермаркет на Kaufland се организира по време на лятната почивка и с помощта на това не се постанова да се съчетава с образователните занимания. Компанията дава опция на младежите да опознаят от близко процесите в един от най-динамичните браншове на модерната търговия, както и да бъдат част от сплотения екип на водещата компания в ритейл бранша, налагаща стандарти за високо качество на обслужване на своите клиенти.



Едно от най-ценните преимущества за участниците в програмата е опцията да натрупат опит в огромна интернационална компания. Практическото образование продължава 6 седмици, а на практикантите се предлага претовареност, както на цялостно, по този начин и на ненапълно работно време. За своята работа те ще получават конкурентно месечно възнаграждение в размер на 750 лева, което дава отговор на високите стандарти на Kaufland като водач в бранша. 

Всеки участник има опция да придобие действителна визия какво е всекидневието във филиалите на компаниятa и какви са главните действия и процеси, които се правят там. Сред главните на практика задания на учениците са дейната връзка с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни инспекции на свежестта и качеството на предлаганите артикули, надзор на периодите на валидност и поддръжка на безупречния тип на хипермаркета. Освен забавната работа, практикантите са в непрекъснат контакт с одобрени експерти от екипа на Kaufland. През цялата стратегия те ще имат ментори - ръководители на съответния отдел в магазина - и опция за създаване на професионална мрежа с контакти, още до момента в който са в учебно заведение. 

Kaufland България организира и развива своята практикантска стратегия в продължение на 5 години, като всяка година сред 70 и 100 възпитаници минават през нея. Вече трета година компанията организира и своя огромен план за развиване на млади гении „ Управители на бъдещето “. От 2020 година Kaufland организира и поредност безвъзмездни онлайн семинари под името We Know, You Grow, които целят да срещнат от близко младежи с работата в бранша за съвременна търговия и да им дадат на практика препоръки за възстановяване на техните личностни и професионални качества. Някои от най-гледаните тематики в поредицата са: «Как да изградим и поддържаме портфолио от качествени артикули?», «Да поговорим за Digital. Възможности, сполучливи практики и смели решения», «Брандът „ АЗ “? Или по какъв начин да нареждаме себе си като персони и професионалисти», «Един ПР може ли? Или кои са митовете на ПР специалността.» 

Благодарение на сполучливите си работодателски практики от 2018 година насам Kaufland България е сертифицирана като Топ шеф от интернационалния самостоятелен институт Top Employers Institute. В началото на годината Kaufland България бе публично оповестена за " Препоръчан шеф " в изследване на съдружие " Общност за човешки запаси в България ", Bulgarian HR Community и To the Top Agency. Успоредно с това, компанията получи две оценки в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media, където беше оповестена за Employer Brand Leader на годината и завоюва I-во място в категорията „ Employer Branding Idea (in pandemic times) “ за реализирането на акциите „ АзПомагам “ и „ Разчитайте на нас “, с фокус върху своите чиновници с техните най-силни качества. Отново за акцията „ Разчитайте на нас “ Kaufland получи отличие във връзка с своята работодателска политика от BAPRA Bright Awards 2021. В изследването на ManpowerGroup България, провело се в интервала февруари – април 2021 година за упованията, потребностите и настройките на младите гении към фирмите в страната, Kaufland се подреди измежду най-предпочитаните от студентите работодатели у нас. Компанията е в топ 5 на най-атрактивните места за работа в страната и е преди всичко в бранша на модерната търговия у нас, съгласно влиятелната ранглиста Career Show Index 2021. 

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР