Kaufland България и дарителската платформа започват съвместна дарителска инициатива под

...
Kaufland България и дарителската платформа започват съвместна дарителска инициатива под
Коментари Харесай

Kaufland България и дарителската платформа DMS започват съвместна дарителска инициатива

Kaufland България и дарителската платформа стартират взаимна дарителска самодейност под мотото От през днешния ден до 9 май в това число във всички 60 хипермаркета Kaufland в страната ще бъдат ситуирани кутии, в които клиентите на компанията могат да подаряват средства за хора с потребност от лекуване, регистрирани в платформата DMS.

„ Години наред клиенти се обръщат към нас с молба да разполагат свои дарителски кутии за средства за лекуване в нашите хипермаркети. За да осигурим транспарантен развой на дарителство, имахме потребност от експертизата на сътрудник като дарителската платформа DMS. С тях мечтаем един ден нито един българин да няма потребност от акция за лекуване, само че до тогава се надяваме общата ни самодейност да помогне за решаването на проблеми, които не могат да чакат “, съобщи Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България.

DMS се управлява и ръководи от и фондация. Платформата стартира да работи още през 2007 година като обединен дарителски номер за набиране на средства с SMS-и. Днес в DMS може да се подарява и онлайн, а Kaufland уголемява опциите за подаяние на място в своите магазини. Два пъти годишно - за Великден и Коледа - във всеки хипермаркет от веригата ще бъдат разполагани дарителски кутии, а събраните в тях средства ще бъдат разпределяни сред всички дейни акции за лекуване в DMS.

„ Признателни сме на Kaufland за това, че ще даде опция на своите клиенти да поддържат акции в DMS, които набират средства за лекуване. Дарените средства ще поддържат заболели хора, за които DMS е вяра - за животоспасяваща интервенция, рехабилитация или скъпоструващи медикаменти. Благодарим на всеки, който подарява и оказва помощ на индивида в неволя ", сподели шефът на Български дарителски конгрес Красимира Величкова.

Дарителството е част от цялостната политика за стабилно развиване, която Kaufland България разпростира под слогана " Действията носят смяната ". Компанията работи поредно по планове и начинания с съответен принос в интерес на хората и природата. За своята дълготрайна политика за корпоративна обществена отговорност Kaufland България е отличена с голям брой награди. Сред тях е и наградата " Най-голям корпоративен донор " на Българския дарителски конгрес в категория „ Най-голям размер финансови дарения “ за 2018 година. За този интервал Kaufland България е дарила над 464 хиляди лв., с които са подкрепени планове и начинания в региона на околната среда, в поддръжка на надарени деца, в помощ на уязвими групи и в поддръжка на развиването на български производители.

Носители на редица награди са и чиновниците на Kaufland, измежду които компанията предизвиква също просвета на доброволчество и дарителство. Сред получените от тях оценки са приз от Националната асоциация за приемна грижа. От екипа на компанията подаряват ваучерите си за храна в поддръжка на приемни фамилии от цялата страна. В началото на 2021 година чиновниците на Kaufland получиха и, основан от фондация BCause, Българското сдружение за връзки с обществеността, Българската асоциация за ръководство на хора и Българска асоциация на КСО експертите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР