Kaufland България е реализирала продажби в обем от 48 млн.

...
Kaufland България е реализирала продажби в обем от 48 млн.
Коментари Харесай

48 млн. кг. български плодове и зеленчуци са продадени в Kaufland България през 2020 година


Kaufland България е осъществила продажби в размер от 48 млн. кг. плодове и зеленчуци с български генезис през миналата 2020 година. По този метод комерсиалната верига отбелязва забележителен растеж от 37% в продажбата на родни плодове и зеленчуци спрямо миналата 2019 година, когато осъществените размери са 35 млн. кг.

Постигнатите през 2020 продажби на български плодове и зеленчуци са резултат от дългогодишното партньорство сред Kaufland и българското произвеждане. Като част от своите одобрени бизнес практики Kaufland подписва с производителите контракти за изкупуване на продукция, които се ползват при съблюдаване на всички строги условия за качество, посочени от веригата. През 2021 година компанията усилва с 33% броя на производителите, с които подписва такива контракти. По този метод Kaufland подсигурява размери на българската продукция и обезпечава сигурен пазар за производителите, което им оказва помощ да работят умерено и да се концентрират върху качеството на продуктите си.

През 2021 година компанията е подписала контракти за изкупуване на размери с 24 български производители на плодове и зеленчуци. Произвежданите от тях и предлагани в Kaufland култури се сертифицират по интернационалния стандарт за стабилно земеделие Global G.A.P., посредством който производители имат опция да подсигуряват високото качество на своите артикули.

Българският подбор постоянно е бил приоритет за Kaufland България. Всяка година компанията се стреми да надгради предлагането на български плодове и зеленчуци, като по този метод дава отговор и на потребителското държание, в което все по-търсена е родната продукция. Kaufland дава отговор на условията на клиентите за качество, като ползва многостепенен първокласен надзор по цялата верига на произвеждане на плодовете и зеленчуците. Той стартира още при избора и засаждането на най-хубавите сортове семена взаимно с производителите. Веригата мониторира процеса на развъждане и предпазване на продукцията на място в стопанствата, като през 2021 година възнамерява да усили с над 60% визитите на свои специалисти по първокласен надзор във фермите на производителите. Наред с инспекциите на място, Kaufland следи и равнищата на пестициди в продукцията, като месечно изпраща проби в самостоятелна лаборатория, акредитирана от BELAC (Белгийска акредитираща институция).

Всекидневен първокласен надзор на плодовете и зеленчуците се ползва и в Логистичния център на Kaufland България, където инспекции откриват дали стоката дава отговор на строгите условия на комерсиалната верига за типа на продукта. Продукцията се съхранява и транспортира при съответните подобаващи температурни режими, а нейното качество и прохлада се управляват прецизно през целия ден в хипермаркетите на Kaufland.

Повече за качеството на плодовете и зеленчуците в Kaufland можете да намерите.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в бранша на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен водач с годишен оборот от над 1,6 милиарда лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 чиновници. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с подбор, надхвърлящ 20 000 продукта в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 година до през днешния ден компанията се трансформира в важен фактор за стимулирането на националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с вложения от над 1,4 милиарда лв.. Вижте повече на
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР