Kaufland България дарява на жителите и гостите на град Русе ...

Kaufland България дарява на жителите и гостите на град Русе

Kaufland дарява пейки в Русе - част от акцията за почистване на река Дунав

Kaufland България подарява на жителите и гостите на град Русе 10 пейки с просветителни обстоятелства за река Дунав. Те са ориентирани към повишение на публичното внимание към потребността от запазване на втората по величина река в Европа. Новите градски придобивки ще бъдат ситуирани на едно от най-атрактивните и посещавани места в града – градския пристан. Локацията е определена със съдействието на Община Русе, като задачата е изписаните върху пейките любопитни, само че и тревожни обстоятелства за реката, да доближат до допустимо най-широк кръг от хора.Дарението е в подтекста на интернационалната самодейност „ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав “. Тя се организира в 10 страни по самодейност на подразделенията на най-голямата европейска ритейл група – Schwarz, част от която е Kaufland. Освен посредством дарителската акция, екипът на веригата у нас провежда и разчистване на част от брега на река Дунав край гр. Мартен тази събота, 3 септември.

С направеното подаяние и последващата самодейност по разчистване, Kaufland България засвидетелства за следващ път своя дълготраен ангажимент към все по-актуалната екологична тематика – замърсяването на река Дунав. Данни сочат, че от реката пият вода над 23 млн. души в Европа, само че макар това, тя е една от най-замърсените с пластмаса реки в Европа. Всяка година към 1000 тона пластмасови боклуци се вливат от нея в Черно море.

„ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав “:

Кампанията „ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав “ се организира в подтекста на тактиката за пластмасата RЕset Plastic на групата Schwarz. Нейните устойчиви цели се основават на правилото „ По-малко пластмаса – затворен цикъл на суровините “.

Действията по осъществяването им са обединени в пет основни сфери на активност както на оперативно равнище, по този начин и отвън него: понижаване (REduce), редизайн (REdesign), преработване (REcycle), изследване (REsearch) и унищожаване (REmove), под която област попада и интернационалната акция по почистването на Дунав. Тя е ориентирана към премахване на към този момент попадналата в природата пластмаса.

Източник: boulevardbulgaria.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg