Катрин Тасева се намира на две крачки от медал в

...
Катрин Тасева се намира на две крачки от медал в
Коментари Харесай

Катрин Тасева с позиция за бронз след първия ден на турнира Гран При в Киев



Катрин Тасева се намира на две крачки от орден в многобоя на шампионата по художествена гимнастика от веригата Гран При в Киев (Украйна).  Възпитаничката на Бранимира Маркова показа чудесно първите си две композиции и заема трето място във краткотрайното класиране (35.600 точки).  Българката получи 10.000 точки за компликация на композицията си с топка. При осъществяването си позволи леки грешки и едно малко изпускане, което и донесе 7.650 точки  или 17. 650 точки.

В конкуренцията с обръч Тасева  сподели ново трико, а композицията беше изпълнена без груби неточности, само че със спестени детайли на финала, което беше оценено с 17.950 точки, като 9.600 точки бяха за компликация.

С това класиране  Катрин Тасева извърши задачата си - да  откри място в първите 12-ет на най-малко един от уредите (оценката и с топка е четвърта по мощ, а с обръч - трета) с цел да може България да има две представителки в шампионатите от веригата Гран При. Това значи, че по време на идната конкуренция в Тие (Франция) България ще взе участие с Боряна Калейн и Катрин Тасева.

Първата и втората позиция след първия ден в Киев заемат рускините Екатерина Селезньова (37.500 точки) и Мария Сергеева (35.700 точки).Утре конкуренцията продължава със съчетанията с лента и бухалки.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР