Катрин Тасева получи като подарък уникална ръчно изработена гривна за

...
Катрин Тасева получи като подарък уникална ръчно изработена гривна за
Коментари Харесай

Катрин Тасева получи уникална гривна за златото в Израел

Катрин Тасева получи като подарък неповторима ръчно направена гривна за златния орден във финала с бухалки на шампионата по художествена гимнастика от веригата Гран При в Холон.

Бижутата са направени от фамозната израелска дизайнерка Михал Нагари и се връчват на всички шампионки в надпреварата.

На шампионата Гран При в Израел с изключение на злато във финала с бухалки Катрин Тасева завоюва бронз в този с обръч.
 Минути откакто прозвуча българският химн златната медалистка Катрин Тасева застана пред микрофона на кореспондента на БНР в Израел Феня Декало и описа за чувствата си по време на надпреварата, както и детайлности за идния лагер в Япония.

“Много съм щастлива от този златен орден. Най-вече от изиграването на съчетанието с бухалки. Дори спестих един детайл с който можех да доближи оценка над 23. Надявам се в идващите надпревари да съумея и него да го направя”, показа Катрин Тасева.

За последните надпревари през този полусезон пък приказва асистент треньорката на самостоятелните ни гимнастички Силвия Стойнева.

“Това беше едно от последните надпревари. Момичетата бяха изтощени, само че все пак можаха да покажат най-хубавото от себе си. Много съм удовлетворена от тях. Бубето имаше леко стомашно неразположение. Другите две се оправиха блестящо”, показа тя.

По време на надпреварата българските гимнастички получиха бурна поддръжка от група възрастни хора. Оказа се,че са преселници от България или деца на преселници. Държаха да ги назовават българи. Носеха цялостна пазарска чанта с плюшени играчки и хвърляха от тях на терена, след осъществяванията, които им харесваха. Феня Декало се срещна с Шабтай Моше, който беше част от тази „ българска агитка.

„ Аз съм българин по татко и майка. Баща ми в София доста обичаше да гледа мачове. Беше левскар. Винаги когато има тук спорт пристигам да виждам българските тимове. Много ми харесват спортовете в които че България е доста мощна – такива са джудо и художествена гимнастика. Винаги крещя за победа на българите “.

В шампионата Невяна Владинова завоюва бронз във финала с лента, а в съпътстващото съревнование Татяна Воложанина си потегли с пет оценки - сребро в многобоя, златен орден във финала с бухалки и още три сребърни - с обръч, с топка и с лента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР