Катрин Махер, бившият шеф на Wikipedia, беше назначена за главен

...
Катрин Махер, бившият шеф на Wikipedia, беше назначена за главен
Коментари Харесай

Катрин Махер заменя бившия главен изпълнителен директор на Web Summit след публикация за „военни престъпления“

Катрин Махер, някогашният началник на Wikipedia, беше назначена за основен изпълнителен шеф на водещата европейска софтуерна конференция Web Summit.

Назначаването й идва, откакто Пади Косгрейв, съосновател на Web Summit, се отдръпна след бурна реакция по отношение на обвиняванията му, че Израел прави „ военни закононарушения “ и нарушава интернационалното право.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Съединени американски щати „ не дават отговор за Израел ", до момента в който дебатът за позицията на Газа се разраства „ Нашият ред да умрем “: Затъмнение в Газа, плач на израелски самолети и писъци Главен шеф на известна софтуерна конференция подаде оставка поради обява за „ военни закононарушения “ на Израел завършек на списъка

В изказване на Web Summit се споделя, че Махер е определена от борда да управлява компанията през преходния интервал и прибавя, че тя има „ способността да свърже световете на технологиите, човечеството и разговора “.

40-годишният Махер управлява Wikimedia Foundation, световната организация с нестопанска цел зад Wikipedia, в продължение на пет години и също по този начин е ръководител на платформата за известия Signal Messenger.

„ Развълнуван съм да се причисля към Web Summit, тъй като имам вяра в задачата на Web Summit да свързва хора и хрумвания, които трансформират света “, сподели Махер, съгласно изказването на компанията.

Тя ще управлява тазгодишната конференция Web Summit, планувана от 13 до 16 ноември в Лисабон, Португалия.

Годишната конференция притегля доста от водещите имена в света на технологиите. Но след мненията на Cosgrave по отношение на войната Израел-Газа, някои компании отдръпнаха присъединяване си.

Никога още веднъж

Козгрейв, ирландски бизнесмен, който основа Web Summit през 2009 година, се обърна към обществената медийна платформа X няколко дни след невижданите офанзиви на Хамас против Израел, като сподели: „ Шокиран съм от реториката и дейностите на толкоз доста западни водачи и държавни управления, с изключение по-специално на държавното управление на Ирландия, които за първи път постъпват вярно. “

„ Военните закононарушения са военни закононарушения, даже когато са осъществени от съдружници, и би трябвало да бъдат призовани за това, което са. “

Дейвид Маркъс, основен изпълнителен шеф на софтуерната компания Lightspark, атакува Косгрейв на X, като сподели, че е „ тъжен “ от „ зле осведомената позиция “ на Косгрейв.

„ Можеше да вземеш по-нюансиран, осъждайки тези жестокости и призовавайки за въздържаност. Това би било задоволително. Избрахте да подкрепяте терористи. Като подобен в никакъв случай повече няма да присъствам/спонсорирам/говоря на никое от вашите събития “, сподели Маркъс.

Мултинационални компании като Siemens, Intel, Meta и Гугъл също споделиха, че няма да участват на тазгодишната среща на върха.

Оставката на Косгрейв пристигна, защото доста студенти и експерти са изправени пред отпор поради обществените си възгледи по отношение на войната Израел-Хамас.

Застъпниците на правата споделят, че огромна част от корпоративния отговор е понижил до най-малко страданието в Газа и е основал атмосфера на боязън за служащите, които желаят да изразят поддръжка за палестинците.

Но Махер се стреми да подсигурява, че фокусът „ се връща към това, което Web Summit прави най-добре: даване на разговор сред всички, които са свързани с софтуерния прогрес “.

„ През последните седмици Web Summit беше в центъра на диалога, а не домакинът. Целта му беше засенчена от персоналните мнения на създателя на събитието и някогашен основен изпълнителен шеф, Пади Косгрейв “, сподели Махер.

„ Днес уеб срещата на върха навлиза в идната си фаза “, добави тя.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР