Катрин Деньов обясни подписа си под статията за свободата да

...
Катрин Деньов обясни подписа си под статията за свободата да
Коментари Харесай

Катрин Деньов: Защитавам една свобода от медиен линч

Катрин Деньов изясни подписа си под публикацията за „ свободата да ухажваш “, която предходната седмица възпали остра дискусия. Тя проговори за пръв път, откакто „ Монд “ популяризира във вторник послание против новото високонравствo, подписано от 100-ина известни френски писателки, журналистки, актриси.

Тексът е мощен, въпреки и не съвършен. Извинявам се на всички жертви на ужасяващи актове, които са се почувствали жертви на тази публикация, само и единствено на тях се оправдавам, написа Деньов в публикация, оповестена нощес в „ Либерасион “.

Откритото писмо от вторник пази свободата на мъжете да ухажват като основна част от половата независимост на обществото. То се опълчва на новата вълна консерватизъм, отприщена от аферата „ Уайнстийн “. Статията провокира неотложно възмущението на жени-политици и на феминистки.

„ Подписах петицията, озаглавена „ Ние пазиме една независимост “ (…) Да, аз обичам свободата. Не одобрявам тази линия на нашата ера всеки да се усеща в правото си да съди и осъжда (…) Епоха, в която едно нормално отменяне в обществените мрежи поражда наказване, уволняване и от време на време, постоянно, медиен линч (...) Нищо не оправдавам. Не разисквам виновността на тези мъже, тъй като не съм квалифицирана за това. И малко на брой са (квалифицирани за това) “, продължава великата актриса.

Гранддамата на френското кино подчертава, че ненавижда набутването на всички в един кюп и се тревожи, че вълната „ Уайнстийн “ крие „ заплаха от чистка в изкуствата “.

" Нищо в текста не твърди, че тормозът е положително нещо, другояче нямаше да го подпиша ", напомня актрисата и прибавя, че е била очевидец на повече от неделикатни обстановки през кариерата си. Според нея обаче решението е в образованието на момчета и девойките, във въвеждането на правила в фирмите, с които случаите на тормоз ще бъдат неотложно преследвани, и в правораздаването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР