Католиците посрещнаха Великден, информира Нова тв. За всички християни това

...
Католиците посрещнаха Великден, информира Нова тв. За всички християни това
Коментари Харесай

Католиците празнуват Великден

Католиците посрещнаха Великден, осведоми Нова тв. За всички християни това е най-светлият ден в календара. Папа Франциск отслужи обичайна великденска литургия. Светият отец ще произнесе и обичайна си благословия и обръщение „ Към града и света ”.
Светият трон сподели, че с цел да изрази „ насладата от възкресението на Исус Христос ”, преддверието на базиликата „ Свети Петър ” ще бъде украсено с към 35 000 цветя и растения и ще се трансформира в „ цветна градина ”.
В проповедта си в събота папата приказва за потребността от мир. „ Търсете вътрешното възкресение, даже във времена, в които се усещаме безпомощни. Когато сме обезкуражени от силата на злото. От споровете, които раздират човешките общности. От пресметливостта или безразличието, които като че ли доминират в обществото. От рака на корупцията, разпростиращата се неправда и ледените ветрове на войната ”, сподели Франциск.
В най-големия катедрален храм на Балканите „ Пресвето сърце Исусово ” в Раковски стотици участваха на тържествената света литургия.
„ Всички можем да се молим защо ли не. Но това, от което в действителност има потребност светът, е мир. Христос е образецът - ние сме призовани да го следваме ”, разясни отец Младен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР