Католиците по света, които са около 1,3 милиарда, трябва да

...
Католиците по света, които са около 1,3 милиарда, трябва да
Коментари Харесай

Папата призова вярващите да се молят за засегнатата от скандали Католическа църква

Католиците по света, които са към 1,3 милиарда, би трябвало да отделят малко време всеки ден през октомври, с цел да се помолят за разтърсваната от кавги Католическа черква, прикани през днешния ден папа Франциск.

В изказване на Ватикана, представено от ДПА, се показва, че Светият отец е решил да предложения всички вярващи по света да споделят молитва всеки ден през октомври.

Обръщайки се към Дева Мария и Архангел Михаил вярващите би трябвало да изискат отбрана " на Църквата от дявола ", се показва още в изказването. Те би трябвало също по този начин " да я създадат още по-чувствителна към виновността си, грешките, позволените нередности в сегашното и предишното, а също по този начин да се ангажират без съмнение с битката, която няма да разреши злото да победи ", предава Българска телеграфна агенция.

Необичайният апел за молитва съответствува със срещата на епископите от целия свят, на която се чака да бъдат разисквани половите похищения, осъществявани от свещеници, и опитите за укриване на тази информация.

Свързани с това кавги избухнаха в няколко страни, в това число Съединени американски щати, Германия, Чили и Холандия, и това провокира сериозна рецесия за папата.

Франциск се сблъска с невиждан апел да подаде оставка от страна на архиепископ Карло Мария Вигано, който го упреква, че е предпазил от наказване някогашен кардинал, обвинен в полови похищения. Папата отхвърли да отговори на архиепископа, който не даде доказателства за обвиняванията си. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР