Католиците и протестантите отбелязват днес Възкресение Христово – Великден.Това се

...
Католиците и протестантите отбелязват днес Възкресение Христово – Великден.Това се
Коментари Харесай

За католиците и протестантите днес е Великден

Католиците и протестантите означават през днешния ден Възкресение Христово – Великден.

Това се случва в изискванията на пандемия от ковид и доста ограничаващи ограничения против разпространяването на болестта.
В сянката на пандемията: Католическият свят посреща Великден с изменени ритуали Папа Франциск промени и мястото на обичайното за Разпети петък свещенодействие
Папа Франциск отслужи великденското свещенодействие при закрити врата в базилика „ Свети Петър “.

Папата съпостави страха и отчаянието, които хората изпитват в този момент, с това, което са претърпели учениците на Исус след разпятието.

Те, сходно на нас, са видели със личните си очи страдалчество и покруса, станала напълно ненадейно, сподели папата. Както за тях, по този начин и за нас това е бил най-мрачният час, добави той в посланието си.

Днес той ще насочи обичайна си великденска благословия „ Урби ет Орби “ (Към Града и към света). Това също ще се случи с присъединяване на малко на брой духовници. Всички служби могат да бъдат гледани онлайн.
Великден онлайн: Католиците честват виртуално поради COVID-19 Християните по света измислят нови способи да запазят вярата макар пандемията
Британската кралица Елизабет Втора насочи обръщение към нацията по случай Великден.

„ Тази година Великден ще бъде друг за доста от нас, само че като стоим настрани едни от други, ние се пазим взаимно. Но Великден не е анулиран. Всъщност се нуждаем от Великден както всеки път “, сподели тя в аудиозапис, качен в „ Туитър “.

The Queen speaks of light overcoming darkness, and the hope that Easter symbolises, in a special message recorded to mark the Easter weekend. pic.twitter.com/fTFCOSVBtT
— The Royal Family (@RoyalFamily) April 11, 2020
„ Откриването на възкръсналия Исус на първия ден от Великден дало на почитателите му нова вяра и нова цел. Всички ние можем да черпим кураж от това “, сподели още кралицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР