Католическо училище в щата Тенеси забрани и премахна от библиотеката

...
Католическо училище в щата Тенеси забрани и премахна от библиотеката
Коментари Харесай

Училище в САЩ махна “Хари Потър” от библиотеката си, имало истински магии в книгите

Католическо учебно заведение в щата Тенеси забрани и отстрани от библиотеката си световноизвестните романи на Дж. К. Роулинг за Хари Потър. Причината – пасторът на образователното заведение счита, че те съдържат същински вълшебства и проклятия, съобщи “Индипендънт ”.

Преподобният Дан Рихийл твърди, че употребяваните вълшебства в книгите са напълно същински и могат да доведат до предизвикването на зли духове. Той отбрани изказванията си, като сподели, че е разговарял с екзорсисти от Щатите и Ватикана, предава БТВ.

“Тези книги демонстрират магията като добра и неприятна, само че това не е правилно. Това е хитра илюзия. Проклятията и магиите, употребявани в книгите, са напълно същински. Ако те бъдат прочетени от човек, той рискува да привика зли духове ”, безапелационен е пасторът.

От учебното заведение потвърдиха, че точно локалният свещеник взима сходни решения. Те разясняват, че не се стремят да постановат цензора на учениците си и в случай че някой от тях желае да чете Хари Потър в свободното си време – може да го направи. Седемте романа на Роулинг обаче няма да могат да бъдат открити в библиотеката им.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комен
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР