Католическите църкви в Германия предлагаха благословии за в понеделник в

...
Католическите църкви в Германия предлагаха благословии за в понеделник в
Коментари Харесай

Църкви в Германия предлагат благословия на гей двойки , не зачитайки Ватикана

Католическите църкви в Германия предлагаха благословии за в понеделник в символ на митинг против, съобщи Агенция Франс Прес.
Повече от 100 църкви в страната са се записали за осъществяване на богослужения под мотото „ любовта побеждава “ на или към 10 май в схемата, инициирана от свещеници, дякони и доброволци.
На услугите всички двойки ще бъдат поканени да бъдат благословени - без значение от половата ориентировка. „ Издигаме гласа си и споделяме: Ще продължим да стоим до хората, които се ангажират с обвързващо партньорство и благославяме връзката им “, се споделя в изказване на уеб страницата на самодейността.
Конгрегацията за доктрината на вярата (CDF), мощният офис на Ватикана, виновен за отбрана на църковната теория, постанови през март решение, че еднополовите съюзи не могат да бъдат благословени макар техните " позитивни детайли ".
От CDF споделят, че до момента в който Бог „ не стопира да благославя всяко свое дете поддръжник в този свят... той не благославя и не може да благославя прегрешението “.
Някои немски свещеници реагираха на известието, употребявайки хаштаг, призоваващ за " непокорство ".
 Елтън Джон жигосах „ лицемерието “ на католическата черква за гей браковете Елтън Джон жигосах „ лицемерието “ на католическата черква за гей браковете
Eлтън Джон жигосах „ лицемерието “ на католическата черква, откакто Ватикана разгласи свещеническата благословия на еднополов...
Докато някои видни немски епископи поддържат позицията на Ватикана, други упрекват CDF, че се стреми да задуши богословските диспути, които са били дейни измежду немските католици през последните години.
Германска петиция, призоваваща да се пренебрегва решението на CDF, беше подписана от 2600 свещеници и дякони през март, както и 277 богослови.
10 май е определен за благословии, тъй като е обвързван с Бог, изпращащ на Ной дъга - знак, постоянно употребен в поддръжка на ЛГБТ общността. По самодейността църквите в градове, в това число Берлин, Кьолн, Хамбург, Франкфурт и Мюнхен, ще проведат обичайни литургии, както и услуги навън и онлайн събития.
„ Най-накрая би трябвало да признаем като черква, че сексуалността е част от живота - и то освен в брака сред мъж и жена, само че и във всички правилни, почтени и уважителни любовни връзки “, сподели Биргит Мок, съпредседател на Работната група на Германския синодален път за сексуалността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР