Католическическото и арменското вероизповедания днес празнуват Палмова неделя – денят,

...
Католическическото и арменското вероизповедания днес празнуват Палмова неделя – денят,
Коментари Харесай

Католическият свят празнува Палмова неделя

Католическическото и арменското вероизповедания през днешния ден честват Палмова неделя – денят, в който Исус Христос бил посрещнат с лаврови клончета в Йерусалим. Тя дава отговор на българската Цветница, която се отбелязва седмица преди Възкресение Христово.

Във Ватикана Папа Франциск в последния миг реши да пропусне да прочете проповедта си пред десетките хиляди хора на площад " Свети Петър ". Той обаче продължи да ръководи службата, прочете обедната си молитва и се разноски из тълпата.

През последните седмици 87-годишният папа страдаше от бронхит и от грип. Необичайно е папата изцяло да пропусне проповедта си на огромно събитие като Цветница, с която стартира Страстната седмица. Ватиканът не даде неотложно пояснение. След месата Франциск произнесе седмичното си неделно обръщение от олтара, а не от прозореца на Апостолическия замък с аспект към площада.
Нека се молим на Господ, като си спомняме за Неговото избавително влизане с религия и лоялност, с цел да остане Той участник. Благодарение на благодатта на тайната на кръста можем да участваме във възкресението и във безконечния живот.
Папа Франциск

В молитвата той осъди стрелбата, при която починаха минимум 133 души в концертна зала край Москва, като безчовечен акт, който оскърбява Бога. Той още веднъж прикани за молебствия за всички, които живеят в конфликтни региони, като загатна Украйна и Газа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР