Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от

...
Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от
Коментари Харесай

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима демонстрация на бичи настроения, през миналата седмица от централизираните тържища бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност към $540 милиона.

Това бележи най-големия седмичен чист отлив от юни 2023 година насам, както е регистрирано от компанията за разбор на веригата IntoTheBlock.

Обикновено скоковете в изходящите потоци от тържищата допускат краткосрочна наклонност на струпване, евентуално подбудена от упования за бъдеща по-висока възвръщаемост. Тази наклонност също по този начин демонстрира склонността на вложителите да задържат дълготрайно (HODL), а не да продават своите активи за незабавна облага. Интересното е, че над 94% от всички Биткойн субекти са били на облага по време на този разбор, съгласно изследване на Glassnode.

Освен това повишаването на броя на институционалните вложители в допълнение акцентира по-широката наклонност на струпване на пазара. Броят на неповторимите субекти, които имат най-малко 1,000 монети, възлиза на към 1,670 все още на правене на отчета, отбелязвайки 12% нарастване през последния месец. Тази цифра прилича и ранните стадии на бичия пазар, следен през 2021 година

Тъй като потребителите дават приоритет на натрупването, интензивността на транзакциите в мрежата означи спад. Биткойн миньорите означиха понижение на таксите за потребление на мрежата, като през последната седмица приходите им спаднаха с 32% до малко над $11 милиона.

По-внимателният разбор разкрива доста понижение на % от приходите на миньорите, дължащи се на такси, който спада от 26% при започване на годината до към 3.2% все още на правене на публикацията.

Този спад може да сложи провокации пред миньорите, изключително пред тези, които следят блокчейна, защото те се приготвят за понижаване на възнагражденията за блокове след идното халвинг събитие, планувано за идващия месец.

Търговията на Биткойн в стеснен диапазон ($51,000-$52,000) в допълнение демонстрира фаза на струпване за криптовалутата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР