Като защитник на семейството, жената е програмирана да изучава подробностите.В

...
Като защитник на семейството, жената е програмирана да изучава подробностите.В
Коментари Харесай

Защо жените искат да знаят и най-малките подробности?

Като бранител на фамилията, дамата е програмирана да учи детайлностите.

В предишното нейното оцеляване и това на децата й е зависело от способността й да основава връзки с останалите от групата.

От способността й да контактува зависело приемането на информация за местата, където другите са намерили  корени, растения, плодове…

По този метод, тя си спестявала от времето за търсене на храна, заобикаляйки безрезултатното блуждаене.

От другите дами тя получавала информация за това по какъв начин се отглеждат децата, по какъв начин се подготвя и съхранява храната и по какъв начин да се оправи с раните и заболяванията.

Тази информация била от огромно значение и при положение, че мъжът не се върне от лов. Тя трябвало да е наясно с всяка детайлност за положението на всеки член от групата, с цел да завоюва помощ и поддръжка поради оцеляването на фамилията й.

Затова дамата е съпричастна и през днешния ден към околните и приятелите, /не че желае да си пъха носа навсякъде/.

Дългосрочното оцеляване е програмирано в нейния мозък, по тази причина тя желае да знае всичко за всеки член от нейния другарски кръг и да е наясно по какъв начин би могла да му помогне – респективно, при положение на потребност, да има информация кой каква помощ би могъл да й окаже, с цел да помогне на нея и фамилията й.

РЕШЕНИЕ ЗА МЪЖЕТЕ:

Разберете, че потребността на дамата да знае персонални детайлности е закодирана в душeвността й и е обвързвана с оцеляването.

Не се дразнете, когато ви разпитва. Изведете я на дълга разходка и говорете. Така и вие ще си дадете нужната доза спорт и оживление и тя ще получи нужните й детайлности и ще бъде изслушана, т.е. освободена от напрежението.

„ Защо мъжете лъжат, а дамите плачат “, Алън и Барбара Пийз

Инфо: http://chetilishte.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР