Като зам.-министър в енергетиката е назначен Еленко Божков, който в

...
Като зам.-министър в енергетиката е назначен Еленко Божков, който в
Коментари Харесай

Служебният премиер не си поплюва, за една вечер назначи 25 заместник-министри по върха на пирамидата

Като зам.-министър в енергетиката е назначен Еленко Божков, който в кабинета " Виденов " е бил основен секретар на ведомството, а по-късно бе член на енергийния регулатор. Бил е изпълнителен шеф на " Енергопроект ", както и член на Надзорния съвет на " Енел - Марица Изток3 ".

Мария Павлова е назначена на длъжността заместник-министър на правораздаването. Била е следовател в Национална следствена работа, чийто представител е в интервала 2018-2019 година, а от 2019 до 2020 година е началник на звено " Аналитично ". От февруари 2022 до сегашния миг е завеждащ профилиран отдел 01. Била е длъжностен министър на правораздаването през 2017 година и длъжностен заместник-министър на правораздаването в интервала май 2021 г - януари 2022 година, написа още " Дневник ".

Ренета Колева и Петър Димитров са назначени за заместник-министри на околната среда и водите.

Ренета Колева е заемала същия интервал в интервала май 2021 г - декември 2021 г и от февруари 2017 до май 2017 година В интервала септември 2014 година - юли 2022 година е била изпълнителен шеф на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС). Преди това Колева е била шеф на дирекция " Административно-правно и финансово обслужване " в ПУДООС. Завършила е право в Нов български университет.

Петър Димитров е магистър по хидромелиоративно строителство. Бил е заместник-министър на околната среда и водите в интервала май 2021 г - февруари 2022 година От 2003 г до 2020 г е заемал разнообразни длъжности в Басейнова Дирекция Дунавски регион с център град Плевен, като от 2015 г до 2020 г е бил неин шеф, както и от февруари 2022 г досега.

За заместник-министър на електронното ръководство е назначен Благовест Кирилов. Притежава магистърски степен по специалностите " Индустриален мениджмънт ", " Стопанско ръководство ", " Индустриално ръководство " и " Бизнес администрация, като последните две са добити в Германия. Кирилов има редици специализации в областта на интернационалното право и енергийния мениджмънт. Бил е депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание. Заемал е управителни длъжности в разнообразни компании.

Петър Бучков и Петър Георгиев са назначени за заместник-министри на младежта и спорта.

Бучков е бил изпълнителен шеф на Българската платформа за интернационално развиване в интервала от 2018 година до 2022 година Две години преди този момент работи като специалист в държавната администрация на Министерството на външните работи. Бакалавър е по специалността " Връзка с обществеността ", магистър по обществени връзки и пази докторантура по убеждаваща връзка от СУ " Климент Охридски ".

Георгиев е доцент и член на факултетния съвет на Факултет " ПБЗН " към Академията на Министерство на вътрешните работи в София. Бил е изпълнителен шеф на Обединен състезателен клуб " Левски от 1995 до 1998 година, ръководител на Управителния съвет на ФК " Левски-Спартак " от 2004 до 2007 година, бил е и член на експертния съвет към министъра в Министерството на физическото образование и спорта от 2009 година до 2013 година Петър Георгиев е хоноруван учител в Академията на Министерство на вътрешните работи и в Нов български университет.

Борислава Танева и Пламен Славов ще извършват длъжността заместник-министър на културата. И двамата са заемали същия пост през 2021 година

Борислава Танева преподава от 1990 година в Националната музикална академия, където е професор по пиано в клавирната катедра, а от 2016 година е заместник-ректор по художественотворческата и интернационална активност. Завършва Националната музикална академия като е специализирала в Милано. Танева концертира интензивно в Европа, Бразилия и Израел, член е на Управителния съвет на Национален фонд " Култура ", създател е и заместник-председател на швейцарско-българската асоциация за просвета SBAC, основана в Женева.

Пламен Славов е доцент по история и по национална сигурност в Пловдивския университет. В интервала 2015-2021 година е общински консултант в Общински съвет Карлово, а преди този момент е депутат в 42, 40 и 38-ото Народно заседание. Бил е също заместник-кмет по образованието, културата и обществените действия в община Карлово за интервала 2001-2003 година, а от 1995 година до 1997 година е ръководител на Общинския съвет в Карлово.

Надя Младенова е назначена за заместник-министър на образованието и науката. От 2017 година до момента е заемала длъжността шеф на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова. Преди това е била шеф на кабинета на министъра на образованието в интервала юли 2013 година - август 2014 година По обучение е историк, приключила е СУ " Св. Климент Охридски ".

За заместник-министър на образованието и науката е назначена Албена Чавдарова. Тя е дълготраен академични учител, като от 2008 година до момента е професор по " История на педагогиката и българското обучение " към Факултет педагогика при СУ " Св. Кл. Охридски ". В интервала 2011 година - 2015 година е била зам.-ректор на СУ по осведомителни действия, научен състав и администрация. Доктор е на педагогическите науки, има също по този начин предпазена дисертация за образователно-квалификационна степен лекар към Лайпцигския университет. Член е на Съюза на учените в България.

В Министерството на финансите са назначени двама заместник-министри - Людмила Петкова и Даниела Добрева.

Петкова заема длъжността за трети път като в интервалите юни 2013 година - август 2014 година и септември-декември 2021 година е била заместник-министър на финансите. От 2000 година до 2010 година Людмила Петкова извършва управителни длъжности в данъчната администрация. От април 2010 година е шеф на дирекция " Данъчна политика " в Министерството на финансите, каквато е и до този миг. От 2019 година е ръководител на Групата " Кодекс за държание " (Данъчно облагане на предприятията) към Съвета на Европейски Съюз. Притежава магистърска степен в компетентност " Икономика и ръководство на търговията " от УНСС. Специализирала е в региона на европейската административна процедура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР