Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на

...
Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на
Коментари Харесай

Радев: Едните пазаруват депутати, другите искат да връщат стария корупционен модел

Като всички българи и аз проследявам с оскърбление разпада на това Народно заседание. Партиите би трябвало да са наясно, че с тези кални битки дискедитират цялата политическа система, че българският парламент не е пазарище. Едните пазарят депутати, другите се договарят да връщат остарелия корупционен модел.

Това разяснява президентът Румен Радев , който посети Националния център по мехатроника.

По думите му и двете страни убиват очакванията и доверието на българите в политическата класа. " Блокажът на институциите е реалност, а хората чакат бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за ръководството на страната, до момента в който Народното събрание не реши друго ", разяснява още президентът, представен от Българска национална телевизия. 

Той акцентира, че кабинетът би трябвало да разсее всевъзможни съмнения, че България може да отстъпи от ветото за Северна Македония.

" Знаете, че министър-председателят отпътува в Брюксел другата седмица и би трябвало да отстои националния интерес. Затова и Народното събрание, и българите би трябвало да знаят авансово и ясно тъкмо каква позиция ще отстоява министър ръководителят и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко увъртане или опит за замяна ще имат тежки последици ", съобщи Радев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР