Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на

...
Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на
Коментари Харесай

Радев: Следя с огорчение разпада на това Народно събрание

" Като всеки българин, и аз проследявам с оскърбление разпадът на това Народно заседание. Депутатите би трябвало да са наясно, че с калните си битки дискредитират цялата политическа система ". Това съобщи президентът Румен Радев в коментар на настоящата политическа конюнктура у нас.

" Българският парламент не е пазарище. Едните пазарят депутати, другите се договарят да връщат остарелия корупционен модел ", установи президентът.

По думите му и двете страни убиват очакванията и доверието на българите в политическата класа - с речта, държанието си и с братуването сред политически съперници.

" Блокажът на институциите е реалност, а хората чакат бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за ръководството на страната, до момента в който Народното събрание не реши друго ", разяснява Радев.

Той акцентира, че кабинетът би трябвало да разсее всевъзможни съмнения, че България може да отстъпи от ветото за Северна Македония.

" Знаете, че министър-председателят отпътува в Брюксел другата седмица и би трябвало да отстои националния интерес. Затова и Народното събрание, и българите би трябвало да знаят авансово и ясно тъкмо каква позиция ще отстоява министър ръководителят и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко увъртане или опит за замяна ще имат тежки последици ", съобщи Радев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/5201990413212178
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР