Като връщане към нормалността в българската политика определи оставката на

...
Като връщане към нормалността в българската политика определи оставката на
Коментари Харесай

Ст. Стойчев: Оставката на Главчев е връщане към нормалността в българската политика

Като " връщане към нормалността в българската политика " дефинира оставката на Димитър Главчев политологът Стойчо Стойчев в коментар в „ Преди всички “:
Мога да кажа едно връщане към нормалността в българската политиката. Тази оставка е подобен факт, както и оставката на Антон Тодоров малко по-рано тази година, тъй като те демонстрират едно равнище на непоносимост на управническата надменност и двуличие. Актът на господин Главчев беше израз на управническа надменност, която беше глобена в последна сметка – групово, дружно с министър – ръководителят, несъмнено. Оправданието, че това е било провокация на Българска социалистическа партия, в този случай не е мотив, тъй като един умен общественик не би трябвало да се поддава на провокации. В момента, в който се поддаде на провокация, най-разумното нещо е да се отдръпна, както господин Главчев направи, което ще му разреши изцяло с достолепие да излезе от обстановката.

За никого не е загадка, че оставките в ГЕРБ ги взема решение министър председателят Бойко Борисов, без значение на какво равнище, само че тук надви груповият разсъдък на ГЕРБ, разяснява още Стойчев:

Той е водач на партията, той носи политическата отговорност за дейностите на всички нейни членове, без значение в коя власт. Нищо неправилно не виждам в това и е обикновено министър председателят да вземе такова решение. Може би един групов разсъдък на ГЕРБ надви в тази обстановка.

Още по тематиката можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР