Като виждаме какво се случва в парламента, всеки един може

...
Като виждаме какво се случва в парламента, всеки един може
Коментари Харесай

Цветанов категоричен: Няма никаква сделка с ДПС

Като виждаме какво се случва в Народното събрание, всеки един може да си направи равносметка коя политическа мощ е национално виновна и коя работи за хората. Позицията на ГЕРБ за Изборния кодекс се е трансформирала единствено по една точка от настояванията на Българска социалистическа партия - преференциите.

Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. "Всяка една парламентарна партия имаше свое виждане за преференциите и това докара до гласуването от четвъртък. Трябва да престанем със спекулациите, че Бойко Борисов взема решение всичко. Аз нося отговорност за всяко едно решение, което се взима от парламентарната група. Никога не съм се крил зад груповата отговорност. При гласуването на измененията в Изборния кодекс нямаше кворум и това беше повода да беседвам с Движение за права и свободи. Те бяха афектирани, че техните претенции няма да се гледат и разискват. Нашето предпочитание постоянно е било да има политически диспути по всички тематики. Това е обикновено - да уважаваш мнението на позицията. Проведох среща и с Оперативна програма. Трябва да бъда откровен и ще кажа, че Вътрешна македонска революционна организация бяха срещу отпадането на преференциите. Искам ръководещите да си приказват с опозицията. Това беше повода да подкрепим настояванията на Движение за права и свободи за преференциите, те да се записват и да минат и другите промени в Изборния кодекс. По Изборния кодекс постоянно дебатите са били изострени и се е стигало до несъгласия. Трябва да спрем с лъжите, че ГЕРБ желали да отстранен преференциите. Всичко беше стиковано с Бойко Борисов. Винаги, когато се взима значимо решение, аз осведомявам ръководителя на партията. Аз му споделих, че има разногласия за преференциите, машинното гласоподаване, майчния език и уседналостта. Това бяха претенции на Движение за права и свободи. Никога не съм казвал, че ще премахнем преференциите, с цел да се записват Движение за права и свободи и да има кворум. Никога не съм сключвал договорка с Движение за права и свободи ", безапелационен беше Цветанов.

"Мотивите на Българска социалистическа партия да изоставен Народното събрание нямат нищо общо с действителността и истината. Вчера ратифицирахме протокола за участие на Северна Македония в НАТО, само че тях ги нямаше. Какво общо имат вътрешнополитическите ни разногласия с Ние сме били водеща политическа партия, когато се признати преференциите. Българска социалистическа партия в никакъв случай не са имали концепция да одобряват преференции. Аз постоянно съм бил за преференциите, само че не постоянно в политиката можеш да постигнеш задачите си. Трябва да умееш да подходиш към всеки случай друго. Това е изкуство. Ние сме единствената партия, която се съобрази с мнението на 2,5 млн. българи и изготвихме предложение за напълно мажоритарни избори. ГЕРБ постоянно е била за преференциите и за понижаване на техния предел. Няма никаква сделка с Движение за права и свободи. Ако имаше такава, нямаше да изпаднем в обстановката с кворума при галсуването на измененията в Изборния кодекс. Мога да кажа и да потвърдя, че в съответния ден и съответния случай не съм позволил неточност, тъй като другояче нямаше да има парламентарен ден и още веднъж щяхме да бъдем залети с подправени вести. Спазваме законите и в случай че президентът наложи несъгласие, ние ще се съобразим с него в частта му за преференциите ", разкри Цветан Цветанов.

"Вчера беше доста потребен ден, само че Българска социалистическа партия ги нямаше по толкоз значимата тематика за Северна Македония. Натиснаха им копчето от Русия и им обясниха, че би трябвало да се конфронтират с нашите съседи. Членството на Северна Македония ще помогне тъкмо за това, да се спрат дейностите на трети страни тук на Балканите. Българска социалистическа партия не стопират да се конфронтират и да търсят свадите. Благодаря за думите на Владислав Горанов отпреди дни и мога да заявя, че в действителност е доста мъчно да се провежда и поддържа парламентарната работа при всичките кавги и подправени вести, които вършат от Българска социалистическа партия. Те са експерти в това. Преди години Радан Кънев представяше Явор Божанков като водач на ДСБ във Великотърновско, а се га Божанков е народен представител от Българска социалистическа партия и изяснява за шайки. Това е моралът на депутатите от Българска социалистическа партия. Исканията на Корнелия Нинова за нов състав на ЦИК се дължат единствено на един факт - сега представителите на Българска социалистическа партия в ЦИК са избор на Михаил Миков и Мая Манолова. Нинова желае в ЦИК да има нейни представители и за това упорства за избор на нов ЦИК. Българска социалистическа партия не желая да ги разясня, само че ще им кажа единствено, че с ненавист, борба, търсене на кавги и производство на подправени вести не се прави национално виновна политика. Предстоят евроизбори и всички би трябвало ясно да заявим, че пазиме европейските полезности в България, само че в Българска социалистическа партия това не се случва ", приключи Цветанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР