Като училище-посланик на Европейския парламент, ПЛТГ “Никола Вапцаров“ гр.Банско бе

...
Като училище-посланик на Европейския парламент, ПЛТГ “Никола Вапцаров“ гр.Банско бе
Коментари Харесай

Училище в Банско взе участие в заседание на програма „Евроскола”

Като училище-посланик на Европейския парламент, ПЛТГ “Никола Вапцаров “ гр.Банско бе определена да взе участие в съвещание на стратегия „ Евроскола”. Макар и не на място в Страсбург, онлайн срещата бе същинско прекарване за Виктория Тодорова, Северин Моллов, Бисер Адамов, Ибрахим Дренчев, Валентин Моллов от 12 клас, Мейсут Агушев -11 клас и преподавателката по британски език - Гергана Стоименова.

Темата на съвещанието беше „ Изменението на климата и околната среда: по какъв начин да живеем в естетика с природата “.
Ученици от разнообразни страни - членки на Европейски Съюз, зададоха своите въпроси по тематиката, на които отговоряха Фабиен Келер – квестор на Европейския парламент и политическият анализатор Гийом Рагонод.

В брейнсторм сесията участниците можеха да дават своите оферти за способи за понижаване на въглеродните излъчвания, съкращаване на количествата боклуци, здравословно и хармонично общуване с природата и запазване на околната среда.

Участието в съвещанието беше чудесна опция за учениците от лесотехническата гимназия в Банско да поддържат връзка със свои връстници на британски език и да вземат участие в работата на европейските институции

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР