Като цяло със 70 години закъснява развитието и реформата в

...
Като цяло със 70 години закъснява развитието и реформата в
Коментари Харесай

Министърът на транспорта: Положението в БДЖ е трагично

" Като цяло със 70 години закъснява развиването и промяната в БДЖ. Случващото се е в следствие от безхаберието. Затова смених управлението на БДЖ да потърся друго управление, с което да реализираме по-добри резултати ", съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков пред " Нова тeлевизия ". 
По думите му ситуацията с българските железници е трагично. 
" Искам да се извиня на ощетените от железопътния превоз. Хората не заслужават това отношение. Нека да ни светва алената сигнална лампа, че това не може да продължава и не трябва да разрешаваме това да се случва ", сподели транспортният министър. 
Според министъра има проект до края на 2026 година всички планове за възстановяване на жп инфраструктурата, тъй че жп превозът да е по-бърз, сподели още министър Гвоздейков. До тогава би трябвало да бъде усвоено и финансирането по Плана за възобновяване и резистентност за модернизиране на влаковете.
БДЖ и транспортното министерство търсят разновидности да вземат чартърен съвременни влакови композиции, въпреки и втора ръка, вместо да се чака 2026 година, когато се чака новият преносим състав по плановете от проекта за възобновяване. 
Министър Гвоздейков счита, че след модернизацията влаковете у нас ще се движат с оптималната скорост 160 км/ч, тъй като по този начин са заложени плановете. 
" Това ще разреши дистанцията София - Пловдив  да се изминава за един час, а София до Бургас - за 3,5 часа най-много ", изясни той.
По мотив следствието на Европейската прокуратура, при което бяха арестувани две лица за злоупотреби с евросредства по два жп плана, Гвоздейков разяснява, че сега Европрокуратурата ревизира фирмите-изпълнители на плановете. Той чака от това следствие да станат ясни " забавни неща ". 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР