Като цяло, разбира се, това, което се случи във Вилнюс,

...
Като цяло, разбира се, това, което се случи във Вилнюс,
Коментари Харесай

Позорището във Вилнюс или до последния украинец: Условна цивилизованост

Като цяло, несъмнено, това, което се случи във Вилнюс, на срещата на върха на НАТО, не се вписва изключително в цивилизованото схващане на протичащото се. Но в наше време цивилизацията е доста условно нещо и по тази причина ще погледнем (като опитни хора) през призмата на нашите деветдесетарски години. Оцелелите от това време ще схванат какво имам поради.

Като цяло Зеленски и неговият екип бяха просто преметнати. В най-хубавите обичаи на " братлетата " от съветските деветдесет години. Това е за Зеленски и Ко, а за цяла Украйна не си коства да приказваме. Цяла Украйна, дано бъдем почтени (а ние можем да си го позволим), не е правила Бог знае какво през последната година.

Всъщност всичко е доста взаимосвързано: контранастъплението, което Зеленски толкоз насърчаваше, се провали. И това е негова забележителна заслуга, би трябвало да кажа.

Шест месеца безкрайни истории за това какъв брой танкове, какъв брой оръдия са получени, какъв брой хора са мобилизирани, какъв брой от тях са подготвени в Европа - като цяло всичко беше направено по този начин, че такава тромава машина като Министерството на защитата на Руската федерация да се развърти и да се приготви за размисъл.

Какво се случи в общи линии

Зеленски се нуждаеше от победа на военния фронт, с цел да получи победа на политическия фронт. Да оставим военните настрани към този момент, да погледнем политическата част. Какво е успеха за Зеленски като политик?

Това е или влизане в Европейски Съюз, или в НАТО. Това той заявява, това би трябвало да се извърши. Иначе ще е политически мъртвец и може да не помни за идващите избори.

Ако погледнете независимо, тогава вероятността е по този начин. Приемането на Украйна в Европейски Съюз в положението, в което се намира в този момент, значи да покриете Евросъюза с меден леген един път вечно.

Такава " черна дупка " Европейски Съюз, несъмнено, няма да дръпне. Но в нашето прелестно време всичко може да стане, защото диалозите с Турция не престават, то тогава и Украйна може да бъде призната. Особено в случай че Съединени американски щати " предлагат ".

НАТО... тук всичко е по-сложно и многостранно. Ако отидете на уеб страницата на НАТО (Комюнике от срещата на върха във Вилнюс) и прочетете оповестеното там официално съобщение, ще намерите доста забавни неща. Не, Русия не се назовава " добра страна ", всичко си е същото, само че:

" 19. Стремим се към непоклатимост и предвидимост в евроатлантическата зона, както и в връзките сред НАТО и Русия. НАТО не търси борба и не съставлява опасност за Русия.

В светлината на нейните враждебни политики и дейности ние не можем да считаме Русия за наш сътрудник. Всяка смяна в нашите връзки зависи от това дали Русия ще спре агресивното си държание и ще съблюдава изцяло интернационалното право.

Ние оставаме ангажирани да поддържаме отворени каналите за връзка с Москва, с цел да управляваме и смекчаваме риска, да предотвратяваме ескалацията и да усилваме прозрачността.

В същото време ще продължим да се консултираме и да оценяваме последствията от съветските политики и дейности за нашата сигурност и ще отговаряме на съветските закани и враждебни дейности по обединен и виновен метод. "

Много забавен миг. Следователно НАТО не търси спор и борба. Ракетите, танковете, оръдията са „ разнообразни “, само че не и за спора. Те не могат да считат Русия за сътрудник в НАТО, само че... са подготвени да държат информационните канали отворени.

Ами в случай че на следващия ден още веднъж ще могат да ни считат за сътрудници?

Знаете ли, тази точка може да се преведе тъкмо като „ до последния украинец “ и нищо друго.

Не, не доста

За мен персонално и за всички, които гледат, ще бъде доста забавно да видя по какъв начин Зеленски стартира да се измъква от обстановката. Да, той не е малоумен господин, има харизма и сила, само че това, което го няма и няма от кое място да вземете, е политическият опит. Да той прави трикове и зигзаги в жанр Путин или Ердоган – не, не доста.

Нека погледнем малко обратно, какъв брой гръмко Зеленски сподели, че в случай че няма конкретика (и под това имаше поради точно покана за НАТО), тогава той няма какво да прави във Вилнюс.

Беше ли по този начин? Беше. Между другото, пан Зе сподели всичко напълно ясно и разумно. Наистина, за какво да ходите просто да се мотаете, в случай че, извинете, там няма да дадат нищо? И е по-добре да попитате при персонални визити, само че той към този момент е усвоил това съвършено.

Очевидно в действителност (Guardian писа за това), Зеленски е бил притеглен на срещата на върха точно от обстоятелството, че са дали обещание да създадат корекции / пренапишат някои от параграфите на официалното съобщение.

Все отново такива документи се приготвят авансово и в случай че се трансформират, то не е доста фрапантно.

Имаше нещо от рода на „ Хайде братле, ние ще създадем всичко вместо теб, влизаш “. Тоест ще има покана за НАТО.

И Зеленски отиде там.

И то не самичък, а с огромна част от екипа си. И какво? И нищо. Не, той въпреки всичко тичаше там, гарантираше, само че порасналите момчета в костюми от Cartier и Dior изпратиха детето с тениска. И

зобщо не разбрах къде е изпратен, само че Зеленски се показа единствено един път и някъде на стадиона. Тоест той даже не беше чут в коридорите на срещата на върха!

Ситуацията е странна. Зеленски наподобява поканен, само че не му е разрешено да приказва. По-точно те му разрешават, само че където не е належащо да го слушате. На концерта.

Столтенберг приказва и споделя нещо в доста общи изречения, мъчно е въобще да се каже дали самият той схваща какво споделя. Но има единствено едно обръщение: пътят на Украйна към НАТО – да, има го, само че е дълъг и сложен.

Къде е конкретиката? Изначално тя не бе показана във Вилнюс.

Момче в паравоенна екипировка и братлетата му

Като цяло балтийските братя искрено хвърлиха Зеленски, примамвайки го на върха, където Зеленски не блестеше. Шамар в лицето, несъмнено, порядъчен. Защо въобще е направено това - почтено казано, въобще не е ясно.

Може би някъде в коридорите е решено Зеленски, който беше играл малко като избавител на Европа, да бъде малко обсаден. — Умоляваш ни, само че го правиш без почитание.

Звучеше като: " Знаете ли, ние не сме Amazon. " Казах им това предходната година, когато пътувах 11 часа, с цел да получа лист с оръжия ”, цитира Guardian английския министър на защитата Уолъс.

Е, тук има малко истина, европейците в действителност би трябвало да пожертват запасите си от оръжия и въпреки всичко да молят Пентагона да показа своите.

Зеленски незабавно отговори с офанзива, в която предложи да му напишат по какъв начин вярно да благодари и той щял да го прави всяка заран.

Но в действителност багажът на президента на Украйна е празен. Контранастъплението се провали, не го одобряват в Европейски Съюз и още повече в НАТО. И оправданието е напълно действително, в действителност има такова нещо като стандарти, които би трябвало да се съблюдават.

И тук Зеленски в действителност може да вини себе си и единствено себе си, нарушавайки правилата на остарелия европейски и американски либерален свят: вземете каквото дават, не искайте повече, не се дръжте равнопоставено. И във Вилнюс очевидно му беше обещано да разбере това.

Трябва да отдадем респект, откакто в такава обстановка Зеленски се бори до дъно. В резултат на това той вбеси представители на американската администрация с апелите си към Байдън в Twitter. Трябва да кажа – на ръба на политически фал.

Като цяло, несъмнено, украинският президент удари прекомерно мощно мозъците на тези, от които зависят доставките на оръжие за Украйна.

А той просто се умори, толкоз изтощен от живота, макар че няма нищо сходно във обстоятелството, че Украйна непрекъснато пита. Това е единственият метод да получите това, от което се нуждаете, в случай че го нямате и също така, в случай че нямате пари да го купите.

Но, знаете ли, без почитание се обърна към тях...

В резултат на това Блинкен изрази мислите на Байдън по тематиката, че „ влизането на Украйна в НАТО е война с Русия и до момента в който аз (Байдън) съм президент, това няма да се случи “.

А " Вашингтон пост " издава като резюме, че " към този момент влизането на Украйна в НАТО е малко евентуално ".

Изобщо – осъдиха, и то остро осъдиха. Както би трябвало да бъде за тези, които питат без почитание. Всъщност единственият (по-точно единственият), който се осмели да изглади обстановката, е естонският министър председател Кая Калас.

Между другото, коства си да я разгледаме и послушаме по-внимателно, тъй като в коридорите приказват, че тя е правоприемник на Столтенберг като общоприет секретар на НАТО.

Тук Калас и немският министър на защитата Писториус поддържаха Зеленски с разбирането си, само че това е всичко. Американците и британците (да ядосаш Уолъс очевидно е 100% равнище на могъщество), като видяха Зеленски без раболепна и сервилна маска, бяха меко казано разочаровани и ядосани.

Не, изиграха пантомимата до дъно, Зеленски беше извикан на последната конференция, където Столтенберг за следващ път сподели, че Украйна е по-близо от всеки път до НАТО, което е безусловно на прага, само че вратата ще се отвори... малко по късно. Когато всички условия разрешават.

Момчето във военизирано облекло получи мястото си на чичо в костюми и вуйна в публични рокли. За страдание, само че завесата.

Финалът

Няколко думи за персонално мнение.

Зеленски не е неприятен за Украйна като президент. Той е млад, упорит, в действителност дава всичко от себе си за страната. Както се споделя, той прави всичко, което може, друго е, че може доста малко.

Следователно той е жертван да бъде непрекъснат бедняк в Европа и Съединените щати, макар че като цяло, в широчината на душата си, Зеленски няма да откаже никаква друга помощ.

Като Стругацки в „ Хищните неща на века “: да, самун и оръжие, и за предпочитане гратис.

Човек може да разбере отчаянието му, тъй като всичко, на което е заложил, бързо се разрушава. И след окончателния провал на всичко – край. За него ще остане ролята на политически мъртвец някъде в задните дворове на Европа.

Накратко, Янукович-2, наопаки. И дай Боже да е имал време да избяга в удобно битие като някогашен президент на Украйна.

Не можете да разочаровате спонсорите си по този начин. А те в действителност са разочаровани, тъй като излиза наяве: контранастъплението не е нищо повече от пиар акция. И украинското командване за половин година направи нещо, което по принцип не се прави. Тоест разгласи контранастъпление.

Всъщност беше казано всичко: какъв брой хора, какъв брой танка, къде ще бъдат ориентирани ударите, по какви цели.

Това беше рекламен трик преди срещата във Вилнюс, заплатен с кръвта на съветски и украински бойци. Живее в подмяна на политически цели.

Много животи и сигурно не най-лошите представители на двата народа бяха обилно хвърлени в тигела на контранастъплението, чиято същина беше само да се подсигурява приемането на Украйна в НАТО.

Покажете на процедура, по този начин да се каже, вярното развиване на вложенията в Украйна, плюс напън върху съдружниците.

Оказва се, че хиляди мъртви украинци, които бяха хвърлени в офанзива против съветски укрепени региони, които бяха основани само заради обстоятелството, че украинските управляващи интензивно споделяха къде ще раздерат руснаците, починаха на вятъра? Оказва се по този начин.

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс в действителност е мощен пестник за екипа на Зеленски.

Тя сподели, че търпението на сътрудници и не напълно съдружници е към своя край. И краят на историята ще бъде краят на Зеленски и неговия екип, само че в действителност. Финал.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР