Като цяло, голяма част от сюжета на големия хит God

...
Като цяло, голяма част от сюжета на големия хит God
Коментари Харесай

God of War – малките тайни около лодката на Кратос

Като цяло, огромна част от сюжета на огромния шлагер God of War се развива на борда на лодката на Кратос. Независимо дали в Езерото на Найн или Хелхайм, геймърите прекарват много време на лодка. Затова студиото на Sony в Санта Моника разкри някои елементи към проектирането ѝ. Оказва се, че едно семпло средство за придвижване из света на God of War е изисквало извънредно доста внимание от страна на програмистите и аниматорите.
Дийн Раймър, дизайнера на бойните подиуми в играта, отвори тематиката в „Дневника на разработчика“ в PlayStation блога. Той разкри техническите провокации от построяването на емблематичната лодка. Изглежда концепцията се е зародила с помощта на Кори Барлог (Креативен шеф на Sony Санта Моника). Той е търсил метод да я включи в геймплея още от времето на God of War II. Опитите обаче се увенчали с крах заради „липсата на оправдателна причина“ за прибавяне на лодка. Сега обаче в играта дебютира Езерото на Найн. Като централна „гара разпределителна“ играчите го обикалят непрестанно, с цел да доближат до разнообразни местоположения. Екипът е употребявал за пример видеа за каране на кану и други типове лодки. Накрая даже се задължили да „построят“ лодка от кашон в залата за запис на придвижването. Голямата работа си проличава – функционалността на лодката се дефинира от повече от 600 анимации. Освен това обликът на бога Мимир е оголен най-вече на тази лодка. Според Раймър към 750 реда разговор са протекли на нея.



Най-трудно за разработчиците се оказало да основат анимациите за качване и слизане от лодката. В един миг даже е имало бъг, в който Кратос слиза от нея дружно с греблото, което по-късно може да употребява като оръжие. До окончателното издаване на God of War всички проблеми са изгладени, с цел да можем да се насладим на едно вълнуващо плавателно прекарване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР