Като тези хора днес са лицето на БСП след петгодишна

...
Като тези хора днес са лицето на БСП след петгодишна
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Няма жив министър от правителството на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи


Като тези хора през днешния ден са лицето на Българска социалистическа партия след петгодишна промяна и обновяване - по-добре да не участваме в държавното управление

Човек, непосредствен до Корнелия Нинова, е взел над 150 милиона от Бойко Борисов през публични поръчки. Това съобщи пред Кирил Добрев от националния съвет на партията в отговор на обвиняванията на ръководителя на Българска социалистическа партия, че вътрешнопартийната съпротива е отгледана от Борисов.

Добрев отхвърли да назове индивида, който има поради. Спомена само, че става въпрос за член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Изтъкна, че първо желае да почисти този въпрос вътре в партията, а след това ще показа информацията обществено. Затова чака персонална среща с Корнелия Нинова.

Кирил Добрев посочи, че вижда в " Продължаваме промяната " единствената опция за отстраняването на ГЕРБ от ръководството. Според него обаче Българска социалистическа партия не би трябвало да взе участие с министри в новия кабинет, тъй като не е в позиция да поема сходни задължения. По думите му няма жив министър от държавното управление на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи.

" И като тези хора през днешния ден да са лицето на Българска социалистическа партия след петгодишна промяна и обновяване - по-добре да не участваме в държавното управление. " - сподели Добрев - " Българска социалистическа партия е постигнала най-ниския си резултат исторически. И от тази позиция ти не можеш да водиш такива договаряния. Нямаш моралното право. Да, би трябвало да подкрепиш ръководство, което да смъкна ГЕРБ и да отдалечи ГЕРБ от властта. Но да влезеш вътре, да поемаш политически задължения, да поемаш управнически задължения - за мен е самоубийство ", съобщи Добрев.

Той разяснява още, че всяка партия излиза от ръководство с по-нисък рейтинг. Затова съгласно него не е добре за Българска социалистическа партия да взе участие в държавно управление след слабото показване на изборите.

" Ние сме в менгеме сред две десни партии и с съпротива - още две десни партии - по какъв начин ще мине лява концепция, в случай че не е написано? " - попита Добрев.

Според Добрев с присъединяване в съдружните договаряния управлението на Българска социалистическа партия работи в интерес на представянето си на конгреса през януари. Според него в този момент е моментът партията да се концентрира върху решаването на вътрешните си проблеми.

" Според Корнелия Нинова алените линии в договарянията са джендърите и Република Северна Македония. Ами, в случай че пристигна нов водач и чака да сложи алена линия бедността? - попита Добрев - Това да окажеш помощ на бедния, да окажеш помощ на този в потребност - е изконно обвързване. А през днешния ден се разделяме на такива, които гонят джендърите и които са срещу зелените документи. Нинова се държи като заместник-председател на Волен Сидеров и на Коцето от " Възраждане " с сходно държание. С сходно държание дружно с тях ще се реди по-късно да влезе в Народното събрание след 4 години. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР