Като тест, на който не Румъния, а Европа се е

...
Като тест, на който не Румъния, а Европа се е
Коментари Харесай

Румънският премиер Николае Чука за Шенген: Тест, на който не Румъния, а Европа се провали

Като „ тест, на който не Румъния, а Европа се е провалила “ дефинира румънският министър председател Николае Чука гласуването в Съвета по правораздаване и вътрешните работи против разширението на Шенгенското пространство с Румъния и България. Изявлението бе направено нощес по време на съвещание на румънския парламент, на което председателката на Европейския парламент Роберта Мецола произнесе тирада, оповестява Аджерпрес. Мецола бе през вчерашния ден на първото си публично посещаване в Румъния, заяви Българска телеграфна агенция.

Николае Чука сподели, че гласуването в Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 8 декември е провокирало " отвращение, отчаяние и незадоволеност " в цялото румънско общество и е било " тест, на който не Румъния, а Европа се е провалила ". Министър-председателят означи, че Румъния ще остане ангажирана и ще има градивно отношение към постигането на задачата за присъединение допустимо най-скоро.

„ Ако позволим на националните ползи да надделеят, в случай че следваме единствено електоралните калкулации, политическите болшинства, националните благосклонности и антипатии, можем да се обречем на неуспех. Европа не е просто политическа декларация за споделени полезности, а се построява малко по малко посредством отношение и метод ", сподели румънският министър председател.

Той съобщи, че Румъния остава ангажирана с задачата да се причисли към Шенген и изрази убеденост, че както и до момента, страната ще има твърдата поддръжка на Европейския парламент.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР