Като светска власт ние ще осигурим необходимото за дейността на

...
Като светска власт ние ще осигурим необходимото за дейността на
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Руската църква да бъде отворена за вярващите

Като световна власт ние ще осигурим нужното за активността на храма, добави депутатът от Движение за права и свободи

С апел към Софийския митрополит за възобновяване на богослуженията в храма „ Св. Николай Мирликийски “ така наречен Руска черква се обърна националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Поводът е заключването на храма в края на седмицата и апелът на Русенския митрополит Наум, който счита, че така наречен Руска черква в София неотложно би трябвало да отвори и че заключването на храма от странични лица е неприемливо, а Софийският митрополит незабавно би трябвало да се разпореди храмът да бъде отворен и да се възстановят навреме и богослуженията в него.

„ Като представители на светската власт ние можем единствено да предложим поддръжката си на Българската православна черква и нейните вярващи и по тази причина още в понеделник ще предприемем нужните законодателни промени, с които страната ще усили дотацията, тъй че да се обезпечи издръжката на храма. Останалото е в каноничните пълномощия на Софийския митрополит, в чиято работа ние не можем да се месим, само че сме уверени, че храмът ще бъде отворен за вярващите “, добави Пеевски. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР